14. Augusts 2014 13:09
Jaunumi
Disciplinārlietu komisija zvērinātai tiesu izpildītājai piemēro naudas sodu

Zvērinātu tiesu izpildītāju disciplinārlietu komisija (komisija) 2014.gada 12.augusta sēdē izskatīja divas Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes šā gada 24.jūlijā ierosinātās disciplinārlietas pret zvērinātiem tiesu izpildītājiem par to, ka tie noteiktajā termiņā un pilnā apmērā nav nomaksājuši nodokļus. Vienā no lietām piemērots naudas sods.

Minētajā sēdē komisija konstatēja, ka viena zvērināta tiesu izpildītāja ilgstoši apzināti nav maksājusi nodokļus, turklāt atzīstoties, ka daļu valsts budžetā iemaksājamo līdzekļu izmantojusi savām personīgajām vajadzībām, kā rezultātā izveidojies ievērojams nodokļu parāds.

Tādējādi zvērināta tiesu izpildītāja pārkāpusi Zvērinātu tiesu izpildītāju kodeksa 10.punktu, kas paredz: zvērinātam tiesu izpildītājam kā profesionālajā darbībā, tā arī privātajā dzīvē jāatturas no tādas uzvedības vai rīcības, kas var apkaunot viņa profesiju, izsaukt šaubas par viņa cieņu, godīgumu un taisnīgumu.

Ņemot vērā minēto pārkāpumu, komisija, uzskatot, ka zvērinātam tiesu izpildītājam ir nepieļaujami pašam būt nodokļu parādniekam, izvērtēja iespēju ierosināt tieslietu ministram atcelt no amata zvērināto tiesu izpildītāju. Tomēr, ņemot vērā zvērinātas tiesu izpildītājas vainas atzīšanu komisijas sēdē, sniegtos paskaidrojumus un apņemšanos sakārtot savas nodokļu parādsaistības, komisija nolēma viņai kā disciplinārsodu piemērot naudas sodu 1430 euro apmērā.

Naudas sods maksimālajā apmērā piemērots, ņemot vērā pieļautā pārkāpuma raksturu un smagumu, vienlaikus dodot tiesu izpildītājai laiku un iespēju novērst izveidojušos parādu pret valsti. Naudas sods tiesu izpildītājai jāsamaksā trīs mēnešu laikā no komisijas lēmuma pieņemšanas dienas. Ja šajā termiņā tiesu izpildītāja nenomaksās minēto naudas sodu, tieslietu ministrs var lemt par tiesu izpildītāja atcelšanu no amata.

Otrā lietā komisija pieņēma lēmumu izbeigt disciplinārlietu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties