25. Augusts 2014 09:12
Jaunumi
Aicinām iedzīvotājus novērtēt jauno Ministru kabineta mājaslapu
Ministru kabineta jaunā mājaslapa www.mk.gov.lv.

Iedzīvotāju lietošanai nodota jaunā Ministru kabineta un Valsts kancelejas mājaslapa www.mk.gov.lv, kas veidota, ņemot vērā mūsdienu tendences tīmekļu vietņu izstrādē.

Jaunā mājaslapa veidota uz atvērtā koda risinājuma bāzes, tādējādi nodrošinot iespēju nākotnē tās attīstību veikt ikvienam IT nozares uzņēmumam, kas attiecīgi strādā ar „Drupal” programmatūru.

Atbilstoši mērķauditoriju pētījuma rezultātiem, visbiežāk mājaslapas lietotāji izmanto Tiesību aktu projektu datu bāzi, meklē kontaktinformāciju, sabiedrības līdzdalības iespējas, vēlas iepazīties ar aktualitātēm un notikumu kalendāru. Minētās informācijas vienības jaunajā mājaslapā ir ērti pieejamas jau sākumlapā, tādējādi atvieglojot to atrašanu un lietošanu.

„Izstrādājot jauno valdības mājaslapu, centāmies ņemt vērā mūsdienu tendences un labāko ārvalstu valdību mājaslapu praksi – pārskatāma un ērti lietojama struktūra, vienkāršība dizainā, sasaiste ar sociālajām platformām, lietojamības pamatprincipu ievērošana, pēc iespējas vairāk vizuālās informācijas, kā arī primāri cenšoties respektēt mūsu klientu – iedzīvotāju – vajadzības”, norāda Elita Dreimane, Valsts kancelejas direktore.

Valdības mājaslapa turpmāk ērti pielāgosies arī mobilajām ierīcēm (viedtālruņiem un planšetdatoriem).

E.Dreimane: „Aicinām iedzīvotājus apmeklēt jauno mājaslapu un novērtēt to, ziņojot mums par nepilnībām. Esam atvērti priekšlikumiem un priecāsimies par ikviena cilvēka atsauksmi. Komentārus iespējams sūtīt uz e-pastu webmaster@mk.gov.lv”.

Jauno mājaslapu tās izstrādes stadijā novērtēja arī IT eksperts Edgars Koroņevskis, kas regulāri seko līdzi valsts pārvaldes tīmekļu vietņu attīstībai. Viņš norāda: „Ievērojams jaunums ir mājaslapas mobilā versija. Mobilo ierīču lietotāju skaits pieaug, tādēļ šo iespēju apmeklētāji noteikti novērtēs. Mājaslapa ir izveidota uz jaunas satura vadības platformas, kuras attīstību varēs turpināt arī nākotnē, pielāgojot atbilstoši apmeklētāju vajadzībām”.

Līdzšinējās mājaslapas pēdējā versija tika izstrādāta pirms vairāk kā astoņiem gadiem – 2006.gadā. Attīstoties jaunajām tehnoloģijām un mainoties sabiedrības informācijas lietošanas paradumiem un pieprasījumam, diemžēl nebija iespējams jauninājumus ieviest līdzšinējā lapā tās novecojošo tehnoloģiju dēļ. Tāpēc tika pieņemts lēmums par jaunas mājaslapas izstrādi.

Jauno tīmekļa vietni izstrādāja SIA „Softikom”, kas uzvarēja atklātā konkursā.

Tīmekļa vietne www.mk.gov.lv ir būtisks komunikācijas kanāls jebkāda veida uzziņai par valdības, Ministru prezidenta un Valsts kancelejas darbu, aktualitātēm, sabiedrības līdzdalības un saziņas iespējām un citu saistītu informāciju.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties