27. Augusts 2014 16:49
Jaunumi
Pieņemti prokurora priekšraksti par sodu piecām personām

2014.gada 31.jūlijā Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrā pabeigts kriminālprocess, pieņemot prokurora priekšrakstus par sodu un atzīstot par vainīgām un sodot piecas personas par izvairīšanos no nodokļu un ar nodokli apliekamo objektu nomaksas, nodarot zaudējumus valstij lielā apmērā, kā arī pabeigts kriminālprocess pret juridisku personu, piemērojot prokurora priekšrakstu par piespiedu ietekmēšanas līdzekli juridiskai personai.

Apsūdzētās personas organizēja jaunu uzņēmuma struktūrvienību fizisku atvēršanu un nodrošināja struktūrvienību apgādi ar tās darbībai paredzēto inventāru un pamatlīdzekļiem, kā arī nodrošināja uzņēmuma rentabilitāti, sekojot līdzi attiecīgo struktūrvienību budžeta izpildei, lai varētu izdarīt noziedzīgas darbības, kas vērstas uz izvairīšanos no nodokļu un ar nodokli apliekamo objektu nomaksas, nodarot zaudējumus valstij lielā apmērā.

Papildus piecu fizisku personu izdarītam noziedzīgam nodarījumam kriminālprocesā tika konstatēts, ka piecu apsūdzēto personu izdarītais noziedzīgais nodarījums tika izdarīts juridiskās personas labā, kas ir pamats piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanai.

Apsūdzētajiem celta apsūdzība par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 218.panta otrajā daļā un 20.panta trešajā un ceturtajā daļā.

Ir nomaksāts valsts budžetam nodarītais kaitējums 753 773,31 eiro apmērā, kā arī piespriestie naudas sodi un naudas piedziņa.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties