1. Septembris 2014 08:53
Jaunumi
"1.septembris ir īpaša diena"

Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas apsveikums 1.septembrī.

Mīļie skolēni un studenti, vecāki un mācībspēki!

Ar patiesu prieku sveicu visus Latvijas skolēnus, studentus, mācībspēkus, kā arī vecākus 1.septembra svētku dienā!

1.septembris ir īpaša diena. Vieniem tā ir atkal satikšanās ar draugiem un skolotājiem, citiem – pavisam jauna ceļa sākums un liels solis nezināmajā.

Daudzi no jums šajā dienā pirmo reizi mēros ceļu uz skolu – tā daudzus gadus būs vieta, kur jūs iegūsiet labākos draugus, mācīsieties izprast pasauli un savu vietu tajā, kā arī uzkrāsiet zināšanas, kas noderēs visdažādākajās dzīves situācijās.

Es savas skolas gaitas sāku pirms daudziem gadu desmitiem nelielā ciemā Latgalē. Svarīgāk par to, kur atrodas skola, kurā mācāties, ir tas, lai tajā ar dzīvesprieku un aizrautību būtu apveltīti gan skolēni, gan skolotāji. Mīļie skolēni, pirms gadu desmitiem mēs pat nevarējām iedomāties par visām iespējām, kas jums šodien paveras visā pasaulē – izmantojiet tās ar pilnu jaudu.

Gan tiem, kuri tikai uzsāks skolas gaitas, gan tiem, kuri turpinās krāt zinības augstskolās, gribu novēlēt apzināties, ka izglītība ir pats pamats, uz kā būvēt jūsu personības un arī turpmāko dzīvi. Zināšanas ir atslēga uz daudzām durvīm, kuras dzīves gaitā jums nāksies vērt vēl un vēl.

Līdz ar 1.septembri sākas jauns darba cēliens un jaunas apņemšanās, nesot jaunus sasniegumus un mērķus. No jums pašiem būs atkarīgs, lai kārtējais mācību gads būtu vēl viens pakāpiens augšup jūsu turpmākajā zinību ceļā.

Izglītoti un konkurētspējīgi jaunieši Latvijai nav īstermiņa mērķis, tas ir mūsu nākotnes pamats. Lai Jūsu zināšanas, prasmes un pieredze izceļ Latviju citu valstu starpā! Latvijas nākotne ir Jūsu rokās, novērtējiet to.

Tāpat neatsverama mācību procesa daļa būsiet arī jūs – pedagogi un skolēnu vecāki, kas ar savām prasmēm un dzīves pieredzi spēs dod jaunas zināšanas un dzīves padomu, iesaistoties bērna skolas gaitās. Jums ir uzticēta ļoti liela atbildība, izaudzināt Latvijas jaunos cilvēkus gudrus, spēcīgus un radošus. Novēlu, lai jums pietiek spēka un izturības.

Novēlu visiem nezūdošu interesi par vēl neapgūto un neatlaidību mērķu sasniegšanā. Lai radošs jaunais mācību gads un ieguldītais darbs nes gandarījumu!

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties