3. Septembris 2014 09:46
Jaunumi
Norisināsies Baltijas jūras reģiona valstu prokuroru tīkla ikgadējā konference

Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūra sadarbībā ar Ostas policiju un Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienestu šī gada 4. un 5.septembrī organizē Baltijas jūras reģiona valstu prokuroru tīkla (The Network of Prosecutors on Environmental Crime in the Baltic Sea Region (ENPRO)) ikgadējo konferenci.

Minētā organizācija veicina tiesībsargājošo iestāžu darbinieku profesionālās pieredzes apmaiņu, normatīvā regulējuma, aktuālo krimināllietu izpēti un analīzi, kā arī risina citus jautājumus, kuri saistīti ar dabas vides aizsardzību šajā organizācijā ietilpstošajās dalībvalstīs.

ENPRO vienlaikus sadarbojas ar tādām dabas vides aizsardzības organizācijām kā Baltijas jūras vides aizsardzības komisiju (Helsinki Commision), kura strādā, lai aizsargātu Baltijas jūras vidi no piesārņojumiem un Baltijas jūras valstu padomi (Council of the Baltic Sea States), kas ir politisks forums Baltijas jūras valstu reģionālai sadarbībai vides aizsardzības jautājumos.

Atbilstoši ENPRO izvirzītajām aktualitātēm šī gada konferencē tiks aplūkotas tēmas par Baltijas jūras ūdeņu aizsardzību, tajā skaitā ūdeņu aizsardzību Rīgas Brīvostas akvatorijā, ūdeņu aizsardzību Latvijas atbildības zonā Baltijas jūrā un Rīgas jūras līcī.

ENPRO konferencē ar prezentācijām par aktuālajiem jautājumiem uzstāsies ENPRO prezidents Vācijas Federatīvās Republikas Hamburgas prokuratūras virsprokurors E.Brandts, Ostas policijas, Krasta apsardzes dienesta, Valsts vides dienesta, Baltijas jūras vides aizsardzības komisijas, Apvienotās Karalistes Vides aģentūras un Latvijas Republikas Prokuratūras prokurori. Konferencē piedalīsies prokurori no Vācijas, Policijas, Somijas, Norvēģijas, Apvienotās Karalistes, kā arī Igaunijas un Lietuvas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties