3. Septembris 2014 14:16
Jaunumi
Aktualizēs narkotiku ierobežošanas politikas pamatnostādnes

Trešdien, 3.septembrī, notika ministru prezidentes Laimdotas Straujumas vadītā Narkotiku kontroles un narkomānijas ierobežošanas koordinācijas padomes sēde, kurā tika sniegta aktuālā informācija par situāciju narkotiku apkarošanas jomā.

Iekšlietu ministrija iepazīstināja ar sagatavoto ziņojumu par „Narkotisko un psihotropo vielu un to atkarības izplatības ierobežošanas un kontroles pamatnostādņu 2011.–2017.gadam" īstenošanu no 2011. līdz 2013.gadam.

Iekšlietu ministrijas Nozares politikas departamenta vecākā referente Agnese Zīle-Veisberga informēja par pamatnostādņu starpposma novērtējuma rezultātiem un atzina, ka lielākā daļa plānoto uzdevumu ir izpildīti. Piemēram, izstrādātas vadlīnijas pašvaldībām veselības veicināšanā, notikusi pedagogu apmācība, iepirkts jauns aprīkojums psihoaktīvo vielu identificēšanai, veiksmīgi attīstīta ilgtermiņa farmakoterapija ar metadonu un buprenorfīnu, organizētas HIV profilakses punktu un ieslodzījuma vietu darbinieku apmācības, kā arī uzlabota epidemioloģisko rādītāju kvalitāte. Novērtējumā secināts, ka ir jāuzlabo narkotiku lietošanas profilakse, jauniešu ārstniecība, jāīsteno kaitējuma mazināšanas pasākumi (piemēram, jāpaplašina HIV profilakses punktu darbība), kā arī jāveicina aktīvāka sadarbība ar nevalstiskajām organizācijām.

Savukārt Veselības ministrijas valsts sekretāra vietniece Egita Pole padomes locekļus informēja par 2014.gadā īstenotajiem  pasākumiem jauno psihoaktīvo vielu izplatības mazināšanā – piemēram, par šovasar īstenotajiem sportiski izglītojošajiem pasākumiem, kā arī par situāciju pusaudžu narkomānu ārstēšanas un rehabilitācijas jomā.

L.Straujuma atzina, ka skolās aktīvāk jāizglīto par narkotiku kaitīgo ietekmi un tas jādara atraktīvā un viegli uztveramā formā. Vienlaikus L.Straujuma atzinīgi novērtēja “Ghetto games” šovasar īstenotos pasākumus kvalitatīvai brīvā laika pavaldīšanai.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis atzina, ka situāciju ar jaunajām psihoaktīvajām vielām izdevies pakļaut kontrolei un šogad ierosināti jau vairāk nekā 30 kriminālprocesi par jauno psihoaktīvo vielu nelegālo apriti. Tomēr ministrs norādīja, ka policijai ir nepieciešams papildu finansējums medicīnisko ekspertīžu veikšanai, lai kriminālprocesu ietvaros nodrošinātu nepieciešamos pierādījumus.

“Ghetto games” vadītājs Raimonds Elbakjans atzinīgi novērtēja valsts sniegto atbalstu jauniešu sportiskajām aktivitātēm un izteica cerību, kas šī sadarbība turpināsies.

Padome pieņēma zināšanai Iekšlietu ministrijas sniegto informāciju un uzdeva Iekšlietu ministrijai sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju, Labklājības ministriju, Veselības ministriju un Tieslietu ministriju, kā arī pašvaldībām un nevalstiskajām organizācijām sagatavot nepieciešamos grozījumus Narkotisko un psihotropo vielu un to atkarības izplatības ierobežošanas un kontroles pamatnostādnēs 2011.–2017.gadam.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties