4. Septembris 2014 09:17
Jaunumi
Saeima šodien sanākusi uz pirmo sēdi rudens sesijā
Saeima ceturtdien, 4.septembrī, sanāca uz pirmo kārtējo sēdi šī gada rudens sesijā.
Reinis Inkēns, Saeimas Kanceleja

Saeima ceturtdien, 4.septembrī, sanākusi uz pirmo kārtējo sēdi šī gada rudens sesijā. Parlamenta darba kārtībā iekļauti 13 jautājumi.

Galīgajā lasījumā plānots izskatīt likumprojektu par Eiropas Savienības (ES) fondu apguvi 2014.–2020.gada plānošanas periodā.

Otrajā lasījumā parlaments skatīs grozījumus Enerģijas dzērienu aprites likumprojektā, kura mērķis ir regulēt enerģijas dzērienu tirdzniecību un reklamēšanu, tostarp aizliedzot iegādāties enerģijas dzērienus personām, kas nav sasniegušas 18 gadu vecumu.

Tāpat parlaments konceptuāli skatīs grozījumus likumos, kas paredz, ka no 2015.gada 1.jūlija darba devējiem darbnespējas lapās vairs nebūs jāapstiprina, ka darbinieks nav ieradies darbā laika periodā, par kuru izsniegta darbnespējas lapa.

Lai pilnībā ieviestu ES direktīvas prasības attiecībā uz dzelzceļa drošību, Saeima pirmajā lasījumā vērtēs grozījumus Dzelzceļa likumā.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija lūgs iekļaut darba kārtībā likumprojektu paketi, kas paredz Latvijā ieviest notiesāto elektronisko uzraudzību kā alternatīvu ieslodzījumam.

Savukārt Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūgs iekļaut rītdienas darba kārtībā likumprojektu par valsts 2014.gada valsts budžeta apropriācijas pārdali, lai atbalstītu piena ražotājus, kuri cietuši no Krievijas ekonomiskajām sankcijām pret mūsu valsti.

4.septembra sēdē iekļauti arī vairāki jauni likumprojekti, un deputāti lems par to nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās. To vidū likuma grozījumi, lai dienu pēc Dziesmu un deju svētkiem, ja tā iekrīt sestdienā vai svētdienā, nākamo darbdienu noteiktu par brīvdienu.

Saeimas 4.septembra sēdes darba kārtība pieejama šeit
 

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties