5. Septembris 2014 13:44
Jaunumi
Saeimā 26.septembrī notiks Atvērto durvju diena

Piektdien, 26.septembrī, Saeimā notiks tradicionālā Atvērto durvju diena. Tajā interesentiem būs iespēja klātienē aplūkot Saeimas namu, iepazīt tā arhitektūru un vēsturi, kā arī gūt ieskatu deputātu ikdienas darbā. Apmeklēt Saeimu īpaši aicināti skolēni.

Ņemot vērā, ka nākamā gada pirmajā pusē Latvijas būs prezidējošā valsts Eiropas Savienības Padomē, Saeimas nama apmeklētājiem šajā dienā būs iespēja aplūkot arī īpašu ekspozīciju, kas veltīta prezidentūrai un parlamenta lomai Eiropas Savienības lēmumu pieņemšanā.

Plānots, ka Saeimas nams apmeklētājiem 26.septembrī būs atvērts no pulksten 10.00 līdz pat 18.00.

Kā katru gadu, arī šogad Saeimas Atvērto durvju dienā varēs apskatīt Saeimas Sēžu zāli, kurā deputāti sanāk uz parlamenta sēdēm, un Sarkano zāli, kurā notiek Saeimas Prezidija sēdes, komisiju sēdes, konferences un citi pasākumi. Tāpat varēs aplūkot Dāvanu zālē izvietotās ārvalstu delegāciju dāvanas Latvijas parlamentam, kā arī ielūkoties Saeimas darbinieku darba telpās. Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt arī reprezentācijas telpas, kurās tiek uzņemti ārvalstu prezidenti, parlamentu vadītāji, vēstnieki un citas augstas amatpersonas. Ikdienā parlamenta ekskursiju laikā šīs zāles apmeklētājiem nav pieejamas.

Atvērto durvju dienai interesenti aicināti pieteikties gan grupās, gan individuāli. Ņemot vērā, ka apmeklētāju, kas vienlaikus var atrasties Saeimas ēkā, skaits ir ierobežots, priekšroka būs tiem, kuri savu apmeklējumu būs pieteikuši iepriekš. Pieteikties var pa e-pastu info@saeima.lv, norādot personas datus (vārdu, uzvārdu, personas kodu un atbildīgās kontaktpersonas tālruņa numuru).

Interesenti aicināti pieteikties līdz šī gada 19.septembrim. Papildu informācija pa tālruni 67087321.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties