8. Septembris 2014 11:26
Jaunumi
Iekšlietu ministrs rosina izveidot vienotas trīs Baltijas valstu iekšlietu spēku reaģēšanas vienības

Ceturtdien, 4.septembrī, un piektdien, 5.septembrī, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis piedalījās Baltijas valstu iekšlietu ministru neformālajā sanāksmē Lietuvā, lai pārrunātu iekšlietu nozares aktualitātes, kā arī izaicinājumus, ko radījusi situācija Ukrainā.

Pēc Latvijas iekšlietu ministra iniciatīvas tikšanās laikā visu trīs Baltijas valstu iekšlietu ministri pieņēma lēmumu izveidot kopīgu darba grupu, lai izveidotu vienotas iekšlietu spēku reaģēšanas vienības, kas varētu operatīvi reaģēt uz iekšējās drošības apdraudējumiem kādā no Baltijas valstīm.

Tikšanās laikā iekšlietu ministri pārrunāja arī aktuālos jautājumus nelegālās imigrācijas apkarošanas jomā un vēlreiz apstiprināja vienotu nostāju atgriešanās un pārvietošanās politikas jomās.

Ministri dalījās pieredzē arī par informācijas apmaiņu, kas saistīta ar pārrobežu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, kā arī aktualizēja jautājumus, kas saistīti ar sadarbības iespējām vienotā ārkārtas palīdzības izsaukumu numura „112” modernizācijai.

Tikšanās noslēgumā R.Kozlovskis iepazīstināja kolēģus ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē prioritātēm.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties