9. Septembris 2014 15:45
Jaunumi
Aizvadīta ikgadējā Latvijas tiesnešu konference
Latvijas Tiesnešu konference ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, kuras darbā ar balsstiesībām piedalās Augstākās tiesas tiesneši, apgabaltiesu tiesneši, rajonu (pilsētu) tiesu tiesneši un zemesgrāmatu nodaļu tiesneši.
Boriss Koļesņikovs

2014.gada 5.septembrī Kongresu namā Rīgā notika ikgadējā Latvijas tiesnešu konference. Šoreiz tās dienaskārtības svarīgākais punkts – 2010.gadā izveidotās Tieslietu padomes (TP) pirmo četru gadu darbības izvērtējums, kā arī sešu TP locekļu vēlēšanas.

Atbilstoši likumam "Par tiesu varu" Tiesnešu konference ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, kuras darbā ar balsstiesībām piedalās Augstākās tiesas tiesneši, apgabaltiesu tiesneši, rajonu (pilsētu) tiesu tiesneši un zemesgrāmatu nodaļu tiesneši. Viesu statusā pasākumā piedalījās arī tie TP locekļi, kas nav tiesneši un šajā institūcijā darbojas ex officio, tai skaitā Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja un tieslietu ministrs, ģenerālprokurors un Zvērinātu advokātu un Zvērinātu notāru padomju priekšsēdētāji. Konferencē piedalījās arī ārvalstu viesi – Polijas Tieslietu padomes, Lietuvas Tieslietu padomes un Gruzijas Tieslietu padomes delegācijas.

Pasākums aizritēja vairākās daļās: TP darbības pirmā četru gadu posma – atskats un atziņas (TP locekļu uzrunas); citu valstu TP darba pieredze (Lietuvas, Polijas un Gruzijas tienešu priekšlasījumi); TP sešu vēlēto locekļu vēlēšanas; tiesnešu pašpārvaldes institūciju – Tiesnešu ētikas komisijas, Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas, Tiesnešu disciplinārkolēģijas – vadītāju ziņojumi.

Tiesnešu konferences uzticību guva un par TP locekļiem uz četriem nākamajiem gadiem atkārtoti kļuva visi seši līdzšinējie no tiesnešu vidus ievēlētie TP locekļi: Jūrmalas zemesgrāmatu nodaļas tiesnese Ināra Jaunzeme, Tukuma rajona tiesas priekšsēdētāja Adrija Kasakovska, Administratīvās rajona tiesas priekšsēdētāja Ilze Freimane, Bauskas rajona tiesas tiesnesis Aigars Sniedzītis, Rīgas apgabaltiesas tiesnese Sandra Strence un Latgales apgabaltiesas priekšsēdētājs Andris Strauts.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
VĒL PAR ŠO TĒMU
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties