10. Septembris 2014 09:15
Jaunumi
Iekšlietu ministrija izsaka līdzjūtību aizsaulē aizgājušā policijas ģenerāļa Jāņa Apeļa tuviniekiem
Mūžībā aizgājis policijas ģenerālis Jānis Apelis.
Foto no Iekšlietu ministrijas arhīva

Iekšlietu ministrija izsaka visdziļāko līdzjūtību ģenerāļa Jāņa Apeļa tuviniekiem, viņam mūžībā aizejot, un atceras ilggadējo iekšlietu nozares profesionāli, ģenerāli un ar Triju Zvaigžņu ordeņa Zeltītu goda zīmi apbalvoto Jāni Apeli kā cienījamu profesionāli, zinošu sirds cilvēku un goda vīru.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis: “Jānis Apelis bija nozares profesionālis, kura ieguldījums izmeklēšanas darbā kalpoja kā piemērs turpmākajām izmeklētāju paaudzēm. Arī Jāņa Apeļa ieguldījums Drošības policijas attīstībā ir nenovērtējams Latvijas drošības kontekstā. Izsaku visdziļāko līdzjūtību Jāņa Apeļa tuviniekiem, draugiem un kolēģiem, viņu mūžībā aizvadot”.

Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks: “Jānis Apelis bija savas valsts un zemes patriots. Īsts profesionālis, sava darba darītājs un atmiņā paliks kā sirsnīgs un jauks cilvēks.”

J.Apelis dzimis 1942.gada 8.jūnijā Daugavpilī, 1969.gadā ieguvis augstāko izglītību, absolvējot Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti.

Savu darba mūžu viņš ziedojis, strādājot iekšlietu sistēmā. Dienesta gaitas J.Apelis uzsāka 1966.gada 24.jūnijā kā Rīgas pilsētas Oktobra rajona iekšlietu daļas izmeklēšanas nodaļas izmeklētājs.

No 1970. gada līdz 1986.gadam strādājis dažādos amatos, veicot gan izmeklētāja, gan Rīgas pilsētas Kirova rajona iekšlietu daļas priekšnieka pienākumus.   No 1986.gada līdz 1989.gadam viņš vadīja Rīgas pilsētas iekšlietu pārvaldes izmeklēšanas daļu, bet no 1989.gada līdz 1990.gadam bija Rīgas pilsētas iekšlietu pārvaldes priekšnieka vietnieks.

No 1990.gada līdz 1991.gadam J.Apelis dalījās ar pieredzē gūtajām zināšanām, strādājot Minskas augstākās milicijas skolas Rīgas fakultātes krimināltiesību katedrā par vecāko pasniedzēju.

1991.gadā viņš kļuva par Rīgas pilsētas iekšlietu pārvaldes Milicijas departamenta štāba priekšnieku, no 1991.gada līdz 1992.gadam strādāja par Iekšlietu ministrijas Milicijas departamenta priekšnieku, bet  1992.gadā  - par Latvijas Republikas iekšlietu ministra vietnieku un Informācijas departamenta priekšnieku. 1993.gadā J.Apelis kļuva par Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieku, bet no 1996.gada līdz 1999.gadam viņš bija Drošības policijas priekšnieks. 

Ģenerālis Jānis Apelis vairāk kā 60 reizes apbalvots par priekšzīmīgu dienestu iekšlietu nozarē, tai skaitā, arī ar 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi.

Jāņa Apeļa izvadīšana pēdējā gaitā notiks piektdien, 12.septembrī, plkst. 14.00 no Pirmo Meža kapu kapličas.
 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties