10. Septembris 2014 13:17
Jaunumi
Godināsim valstsvīru no Vidzemes – Arturu Alberingu
Arturs Alberings

Valsts kanceleja aicina 26.septembrī ikvienu interesentu apmeklēt astoto publisko lekciju par bijušo Latvijas brīvvalsts premjeru Arturu Alberingu. Pasākumu atklās Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Lekcija notiks piektdien, 26.septembrī, plkst. 16.00, Vidzemes augstskolā, Valmierā (Tērbatas ielā 10). Šī būs otrā reize, kad lekciju rīko ārpus galvaspilsētas, ņemot vērā A.Alberinga ciešo saikni ar Vidzemes novadu.

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane aicina ikvienu izmantot šo iespēju iepazīt Latvijas amatpersonas un to devumu Latvijas valsts veidošanā un attīstībā. „Vēstures dziļāka izpratne ir demokrātiskas, neatkarīgas valsts sabiedrības pamatā”, uzsver E.Dreimane.

Ikviens interesents aicināts apmeklēt publisko lekciju, piesakoties līdz 25.septembrim, zvanot uz tālruni 64250841 vai rakstot e-pastu uz agnese.lapetrova@va.lv. 

Publisko lekciju par izcilo Latvijas agronomu, politiķi un sabiedrisko darbinieku, bijušo valdības vadītāju, zemkopības un finanšu ministru Arturu Alberingu lasīs Vidzemes Augstskolas rektors Dr.hist. Gatis Krūmiņš.

Lekcijā piedalīsies Rūjienas izstāžu zāles vadītāja Līga Siliņa, kura vākusi, pētījusi un glabā dokumentālus materiālus par Rūjienas izcilajiem novadniekiem, arī rūjienieti Alberingu. Savukārt asociētā profesore Dr.art. Laila Bremša iepazīstinās klausītājus ar tēlnieka K.Zemdegas daiļradi, īpaši pievēršot uzmanību piemineklim „Sējējs”, kas veltīts A.Alberingam.

Tāpat lekcijas laikā apmeklētājiem būs iespēja noskatīties filmas fragmentu no kino žurnāla „Latvijas skaņu hronika” par bijušā Ministru prezidenta Artura Alberinga dibināto valsts zirgaudzētavu 1922. gadā – Limbažu novada Svētciemā.

Lekcijas video tiešraide būs pieejama šeit:  http://cdn.tiesraides.lv/lu.lv/live3/3.

Lekciju cikls par bijušajiem Latvijas valsts Ministru prezidentiem aizsākās 2012.gada septembrī, un pirmā lekcija bija veltīta Valsts prezidentam un premjerministram Kārlim Ulmanim. Pasākums tiek finansēts no saliedētības programmai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem. Programmas mērķis ir sekmēt iekļaujošas un saliedētas sabiedrības veidošanos, kā arī stiprināt valstiskuma apziņu un nacionālo identitāti Latvijā.

Visas līdz šim notikušās lekcijas variet noskatīties video koplietošanas vietnē YouTube:

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties