11. Septembris 2014 16:32
Jaunumi
Baltijas tiesneši diskutē par operatīvo darbību rezultātā iegūto pierādījumu izmantošanu

Lai dalītos pieredzē un diskutētu par operatīvo darbību rezultātā iegūto pierādījumu izmantošanu kriminālprocesā, Igaunijas Augstākā tiesa 11. un 12.septembrī organizē Baltijas valstu Augstāko tiesu tiesnešu diskusiju par šo jautājumu.

Latvijas Augstākās tiesas pārstāvji – Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs, Krimināllietu departamenta priekšsēdētājs Pēteris Dzalbe un Krimināllietu tiesu palātas priekšsēdētājs Ervīns Kušķis – devušies uz Tartu, lai piedalītos diskusijā.

Katras valsts pārstāvji sagatavojuši apskatu par operatīvo darbību izmantošanas juridisko bāzi savā valstī, kā arī par tiesu praksi šādās lietās. Pēc priekšlasījumu noklausīšanās tiesneši diskutēs par triju valstu pieredzi un Eiropas Cilvēktiesību tiesas judikatūru lietās, kas saistītas ar cilvēktiesību pārkāpumiem operatīvo darbību rezultātā.

“Attīstoties izpratnei par cilvēktiesībām un to apjomam, kā arī ņemot vērā Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumus, rodas un arī nākotnē radīsies problēmas, kas jārisina likumu piemērošanas praksē un pilnveidojot normatīvos aktus,” norāda Krimināllietu departamenta priekšsēdētājs Pēteris Dzalbe.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties