16. Septembris 2014 14:50
Jaunumi
KNAB atzinīgi vērtē ekspertu priekšlikumus pārraudzības pilnveidošanai

Darbu ir pabeigušas divas ekspertu grupas, kas izstrādāja priekšlikumus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbības un pārraudzības modelim.

KNAB atgādina, ka 3. decembrī, 2013. gadā Ministru kabineta sēdē tika izskatīts informatīvais ziņojums "Par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbību regulējošo tiesību normu efektivitāti un priekšlikumiem biroja darbības uzlabošanai", un tā protokola lēmumā tika nolemts sagatavot Ministru prezidenta rīkojuma projektu par darba grupas izveidošanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likuma pilnveidošanai, darba grupas sastāvā paredzot pārstāvjus no KNAB, Tieslietu ministrijas, Finanšu ministrijas un Valsts kancelejas, kā arī pieaicinot pārstāvjus no Augstākās tiesas un Ģenerālprokuratūras. 2014. gada 17.janvārī Ministru prezidenta Valda Dombrovska uzdevumā tika izveidota augsta līmeņa ekspertu darba grupa KNAB likuma regulējuma pilnveidošanai un iestādes darba efektivizēšanai. Darba grupu vadīja Valsts kancelejas (VK) direktore Elita Dreimane.

Šeit pieejami minētās darba grupas sagatavotie priekšlikumi un grozījumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumā:

Savukārt 20.jūnijā Ministru prezidente Laimdota Straujuma uzdeva  KNAB vadītājam nodrošināt likumā (KNAB likuma 4.panta 3.daļas 14.punkts) paredzēto un iesniegt ziņojumu par 2014. gada pirmā pusgada darbības rezultātiem, papildus tajā  iekļaujot arī KNAB personāla politikas jautājumus. Ziņojumu ar  Ministru prezidentes rīkojumu tika uzdots izvērtēt nozares ekspertu darba grupai Iekšlietu ministrijas valsts sekretāres Ilzes Pētersones - Godmanes vadībā. Šeit pieejami šīs darba grupas sagatavotie priekšlikumi.

KNAB atzīst, ka nepieciešams rūpīgi izvērtēt abu darba grupu secinājumus. Tāpēc jau tuvākajā laikā KNAB plāno sasaukt Sabiedriskās konsultatīvās padomes (SKP) sēdi, tādējādi sniedzot iespēju priekšlikumus caurlūkot pēc iespējas plašākam speciālistu lokam galīgā lēmuma pieņemšanai. KNAB apsver iespēju saņemtos priekšlikumus iesniegt KNAB starptautiskās sadarbības organizācijām izvērtēšanai.

KNAB atzinīgi novērtē VK direktores vadībā izstrādātos darba grupas, kurā piedalījās Ģenerālprokuratūras, Tieslietu ministrijas, Augstākās tiesas, Finanšu ministrijas un KNAB pārstāvji, priekšlikumus grozījumiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties