18. Septembris 2014 09:58
Jaunumi
KNAB priekšnieks tiekas ar Saeimas deputātiem

17. septembrī Saeimā, atsaucoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka izteikto gatavību tikties ar Saeimas politisko partiju pārstāvjiem (frakcijām), lai skaidrotu KNAB pozīciju par iespējamiem KNAB reorganizācijas jautājumiem, notika tikšanās ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātiem.

KNAB priekšnieks J.Streļčenoks pauda nostāju, ka korupcijas novēršanas un apkarošanas funkcijas ir jāturpina pildīt vienotam birojam, kas savā darbībā ir neatkarīgs un ar sabalansētu uzraudzību, lai izslēgtu jebkādu politisku ietekmi. Viņš uzsvēra, ka esošais KNAB modelis Latvijas situācijai ir optimāls un piemērots, jo ļauj kompleksi vērsties pret korupciju, t.i., novērst un apkarot korupciju, kā arī kontrolēt politisko partiju finanses.

KNAB atzinīgi novērtē Valsts kancelejas direktores vadībā izstrādātos darba grupas, kurā piedalījās Ģenerālprokuratūras, Tieslietu ministrijas, Augstākās tiesas, Finanšu ministrijas un KNAB pārstāvji, priekšlikumus grozījumiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumā.

KNAB pauž gatavību informēt arī citas Saeimas frakcijas par savu nostāju KNAB reorganizācijas jautājumā

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties