23. Septembris 2014 09:31
Jaunumi
Latvija atbalsta starptautisko cīņu pret terorismu

Izvērtējot pēdējo nedēļu notikumus Irākā un Sīrijā, Latvija uzskata, ka ISIL (Islāma valsts Irākā un Levantē, pazīstams arī kā ISIS vai t.s. „Islāma valsts”) teroristiskais grupējums rada nopietnus draudus drošībai plašākā Tuvo Austrumu reģionā, kā arī rada apdraudējumu sabiedrotajiem un partneriem visā pasaulē, ieskaitot Latviju.

ISIL darbība ir pierādījusi tās necilvēcīgo, noziedzīgo un barbarisko dabu, kas ir novedusi pie ievērojamiem cilvēku upuriem un traģiskām humanitārajām sekām visā reģionā.

Lai koordinētu starptautiskās sabiedrības rīcību cīņai pret ISIL, ASV sadarbībā ar citiem sabiedrotajiem ir izveidojusi starptautisku koalīciju, kurai sniegt atbalstu gatavību ir paudušas gandrīz četrdesmit pasaules valstis, tai skaitā Baltijas valstis.

Ņemot vērā augstākminēto, Latvijas Republika izsaka visstingrāko atbalstu ASV iniciatīvai par starptautiskās sabiedrības apvienošanu cīņai pret ISIL.

Tūlītējam atbalstam esam gatavi sniegt humāno palīdzību konflikta teritorijā nonākušajiem civiliedzīvotājiem, kā arī izskatīt citas vajadzīgās palīdzības iespējas. Vienlaikus Latvija nodrošinās nepieciešamos nacionālos pasākumus, lai nepieļautu ārvalstu kaujinieku vervēšanu Latvijas teritorijā, Latvijas valstspiederīgo nelikumīgu iesaisti bruņotajos konfliktos ārvalstīs, kā arī cita atbalsta sniegšanu teroristiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties