23. Septembris 2014 12:43
Jaunumi / Tiesu prakse
Eiropas Cilvēktiesību tiesa izbeidz tiesvedību lietā "Brūzītis pret Latviju"

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (Tiesa) ir izbeigusi tiesvedību lietā "Brūzītis pret Latviju". Savā 2004.gada 5.aprīļa pieteikumā Jānis Brūzītis (iesniedzējs) sūdzējās par Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas (Konvencija) 3.panta (spīdzināšanas aizliegums) iespējamiem pārkāpumiem Latvijā.

Iesniedzējs uzskatīja, ka ieslodzīto kameru pārmeklēšanas laikā Valmieras cietumā specvienība „Vairogs” pielietoja pārmērīgu spēku un ka viņa sūdzības par to netika pienācīgi izmeklētas. Tāpat iesniedzējs sūdzējās, ka esot cietis no citu ieslodzīto vardarbības Pārlielupes cietumā, šis vardarbības fakts nav pienācīgi izmeklēts, kā arī viņš nav saņēmis atbilstošu medicīnisko palīdzību. Iesniedzējās sūdzējās arī par neatbilstošiem apstākļiem Pārlielupes cietuma Medicīnas daļā.

Iesniedzējs bija pilnvarojis savu radinieci pārstāvēt viņa intereses Tiesā. Pēc iesniedzēja nāves 2008.gadā Tiesa uzskatīja, ka viņa radiniece nevarēja turpināt tiesvedību iesniedzēja vietā. Tiesa īpaši atsaucās uz iesniedzēja radinieces izteikto apgalvojumu, ka iespējamie iesniedzēja tiesību pārkāpumi viņai pašai nekādas ciešanas nebija radījuši. Tiesa nesaskatīja nekādus citus Konvencijā vai tās protokolos minētos apstākļus, kas attaisnotu nepieciešamību turpināt lietas izskatīšanu. Augšminēto iemeslu dēļ Tiesa atzina, ka iesniedzēja sūdzību turpmāka izskatīšana vairs nebija attaisnojama, un, saskaņā ar Konvencijas 37.panta 1.punkta (c) apakšpunktu, svītroja lietu no Tiesā izskatāmo lietu saraksta.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
TIESU PRAKSE
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties