29. Septembris 2014 14:35
Jaunumi
12.Saeimas vēlēšanām izveidoti 99 vēlēšanu iecirkņi 42 valstīs

29.septembrī Ārlietu ministrijā Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars, Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta direktore Inita Dzene, kā arī Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Andris Teikmanis preses konferencē informēja par aktualitātēm saistībā ar 4.oktobrī gaidāmajām 12.Saeimas vēlēšanām Latvijā un ārvalstīs.

Ārvalstīs, sadarbojoties Ārlietu ministrijai, CVK un ārvalstu latviešu apvienībām un biedrībām, kā arī goda konsulātiem, ir izveidoti 99 vēlēšanu iecirkņi 42 valstīs. Tas ir lielākais vēlēšanu iecirkņu skaits ārvalstīs, kāds līdz šim ir bijis. Ārlietu ministrija vēlas veicināt plašāku balstiesīgu pilsoņu dalību vēlēšanās. Latvija vēstnieks Apvienotajā Karalistē Andris Teikmanis tiešraidē no Londonas informēja par vēstniecības gatavošanos uzņemt vēlētājus jaunajās Latvijas vēstniecības konsulārās nodaļas telpās. Vēstnieks izteica cerību, ka ar jauno telpu labiekārtošanu var sagaidīt raitāku pilsoņu apkalpošanu un cerēt uz lielāku pilsoņu dalību vēlēšanās. Vēstnieks norādīja, ka plašais vēlēšanu iecirkņu skaits Apvienotajā Karalistē (kopā 15) ir veidots, balstoties uz tām apdzīvotajām vietām, kurās ir lielākais Latvijas valstspiederīgo īpatsvars.

Preses konferencē Ārlietu ministrijas vēstnieks – preses sekretārs Kārlis Eihenbaums iepazīstināja ar no šodienas pieejamo mājaslapu www.kurbalsotarzemes.lv. Ar tās palīdzību ir iespējams ātri un ērti atrast sev tuvāko vēlēšanu iecirkni ārvalstīs. Tas domāts tiem Latvijas balstiesīgajiem pilsoņiem, kas 4.oktobrī atradīsies ārpus Latvijas robežām. Mājaslapā tiek piedāvāta iespēja noteikt tuvāko vēlēšanu iecirkni, ievadot savu plānoto atrašanās vietu 4.oktobrī, vai arī izvēlēties noteikt lietotāja atrašanās vietu, ļaujot sistēmai automātiski atrast tuvāko vēlēšanu iecirkni.

Uzziņai

12.Saeimas vēlēšanas notiks sestdien, 4.oktobrī, 953 vēlēšanu iecirkņos Latvijā un 99 vēlēšanu iecirkņos 42 valstīs. Vēlēšanu iecirkņi būs atvērti no pulksten 7:00 līdz pulksten 20:00 pēc vietējā laika. Vēlētāji var balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī Latvijā vai ārvalstīs. Pilns iecirkņu saraksts ar to adresēm atrodams šeit.

No 29.septembra iecirkņos varēs iepazīties ar priekšvēlēšanu programmām, kandidātu sarakstiem, kandidātiem un balsošanas kārtību. Informācija par visiem kandidātiem ir pieejama šeit. Aicinām ņemt vērā, ka ārvalstīs būs iespējams balsot par Rīgas vēlēšanu apgabala kandidātiem.

No 29.septembra vēlēšanu iecirkņos Latvijā var pieteikt balsošanu atrašanās vietā tiem vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties vēlēšanu telpās.

Tiesības piedalīties 12.Saeimas vēlēšanās ir visiem Latvijas pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā būs sasnieguši 18 gadu vecumu. Ierodoties iecirknī, vēlētājam jāuzrāda derīga Latvijas pilsoņa pase, kurā iespiedīs spiedogu par dalību vēlēšanās. Vēlētāji, kuriem ir tikai personas apliecība, bet nav derīgas pilsoņa pases, 12.Saeimas vēlēšanās var piedalīties, uzrādot personas apliecību un vēlētāja apliecību. Vēlētāju apliecība jāizņem līdz 3.oktobrim tajā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālajā nodaļā, kur izsniegta vēlētāja personas apliecība.

Vēlētāji, kuri izceļo uz ārvalstīm īsi pirms vēlēšanu dienas un kuriem nebūs pieejams neviens no 99 ārvalstīs izveidotajiem iecirkņiem, var nodot balsi glabāšanā 1., 2. vai 3.oktobrī. Balsis glabāšanā pieņems 61 vēlēšanu iecirknis 39 pašvaldībās.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties