1. Oktobris 2014 12:04
Jaunumi
Iepazīsti valsts pārvaldi - Atvērto durvju diena 10.oktobrī visā Latvijā

Šogad 10.oktobrī visā Latvijā būs valsts pārvaldes Atvērto durvju diena. Ikvienam interesentam būs iespēja iepazīt valsts institūciju ikdienas darbu, uzzināt, kādus pakalpojumus sniedz valsts, būs pieejamas ekskursijas, lekcijas, spēles, kā arī iespēja tikties ar darbiniekiem.

Pasākuma programma ir īpaši pārdomāta, lai Rīgā un reģionu pilsētās parādītu gan iestādes ikdienas darbu, gan ļautu iepazīt tās no cita – radošāka skatupunkta. Šāds pasākums dod iespēju arī jauniešiem iepazīt savas nākotnes profesijas, ja viņi nolēmuši strādāt sabiedrības labā.

Ar iestāžu piedāvājumiem iespējams iepazīties vienuviet pasākuma mājaslapā www.atvertodurvjudiena.lv.

Atvērto durvju dienas video: http://youtu.be/kUgxeyTml4A.

Ministru kabinetā būs iespējams apskatīt valdības sēžu zāli, Ministru prezidentu zāli, Viesu salonu, kā arī preses konferenču zāli, kurā Ministru prezidente Laimdota Straujuma un viņas kolēģi ministri atbild uz žurnālistu jautājumiem. Atvērto durvju dienu valdības namā atklās ar publisko lekciju par Latvijas valsts ģerboni, lai interesentiem pastāstītu par tā vēsturi un atklātu plaši nezināmas nianses tā veidošanas laikā.

Aizsardzības ministrijā šai dienā stāstīs par darbu šajā nozarē, kā arī par to, ko nozīmē dienests Nacionālajos bruņotajos spēkos. Ārlietu ministrijā rīkos lekcijas par diplomāta profesiju, Valsts protokolu, par mūsu valsts prezidentūru Eiropas Savienības Padomē nākamajā gadā un eksperti sniegs praktiskus padomus par drošu ceļošanu.

Ekonomikas nozares iestādēs būs diskusijas par konkurences nepieciešamību, statistikas tēmām, kā arī par patērētāja tiesībām saņemt drošas preces un pakalpojumus. Patērētāju tiesību aizsardzības centrā varēs arī pamēģināt, kā ar īpašiem instrumentiem nosaka to, vai rotaļlietas ir patiešām drošas bērniem.

Finanšu ministrijā varēs apskatīt leģendāro budžeta portfeli, bet turpat kaimiņos – Valsts kases „naudas lādi”. Plašu programmu, tostarp reģionālajās iestādēs, piedāvās Valsts ieņēmuma dienests (VID) – būs iespēja iepazīties ar Finanšu policijas darbu, varēs arī viesoties Nodokļu pārvaldes klientu apkalpošanas centros un Muitas kontroles punktos visā Latvijā, apciemojot arī īpaši apmācītos suņus. Savukārt VID Akcīzes pārvaldes mobilās ekspresslaboratorijas darbinieki labprāt pastāstīs par savu darbu un parādīs iekārtas, ar kurām ikdienā pārbauda dažādas akcīzes preces.

Plašu piedāvājumu, kā vienmēr, sarūpējis arī iekšlietu resors. Valsts robežsardzes reģionālajās pārvaldēs būs iespēja apskatīt bruņojumu, peldlīdzekļus, kinologu un viņu uzticamo četrkājaino draugu paraugdemonstrējumus. Teju visā Latvijā būs atvērti arī Valsts policijas iecirkņi.

Izmantojiet iespēju uzdot jautājumus Izglītības un zinātnes ministrijas vadībai, tostarp ministrei Inai Druvietei, kura Atvērto durvju dienā tiksies ar interesentiem. Īpaša loma Atvērto durvju dienā tiks veltīta arī jaunatnes politikai – kā jauniešus iesaistīt lēmumu pieņemšanā?

Labklājības ministrijā būs tematiskās lekcijas par to, kādus pabalstus vecāki saņems no 1.oktobra un kas jāzina jauniešiem, uzsākot darba gaitas. Par izmaiņām pabalstos varēsiet arī uzzināt, ja apmeklēsiet Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras nodaļas vairākās pilsētās.

Lai uzzinātu, kā tiek glabātas vēstures liecības, jādodas iepazīt arhīvi visā Latvijā.

Savukārt, lai iepazītu transporta nozari, dodieties uz Satiksmes ministriju. Tās darbinieki sarūpējuši ne tikai stāstus par aviācijas, autosatiksmes, jūrniecības, dzelzceļa jomām, bet arī ekskursijas uz Ceļu laboratoriju un Lokomotīvju remonta centru. Būs iespēja viesoties arī Biķernieku sporta trasē un iepazīt sacensību organizēšanas norisi.

Atvērto durvju dienā interesentus gaidīs arī Tieslietu ministrijā, kur varēs uzzināt ne vien par tieslietu sistēmas darbu, bet arī piedalīties komandu spēlē. Apsveriet arī iespēju viesoties kādā no tiesām, kas šogad piedalās Atvērto durvju dienā. Visā Latvijā būs iespējams apmeklēt arī Valsts zemes dienesta un Valsts probācijas dienesta nodaļas.

„Ātrās palīdzības” dienestos visā Latvijā būs iespēja iepazīties ar mediķu ikdienas darbu un to, kā viņi palīdz cilvēkiem dzīvībai bīstamās situācijās. Interesentiem ir iespēja apmeklēt arī Valsts asinsdonoru centru un uzzināt, kā tiek glabātas un pārbaudītas cilvēku nodotās asinis. Ja vēlēsieties nodot asinis, tāda iespēja arī būs!

Dabas izglītības centros un Valsts vides dienesta pārvaldēs visā Latvijā varēs iepazīt vides jautājumus un inspektoru ikdienas darbu.

Vai esat Rīgu skatījuši no 70 metru augstuma? Tas būs iespējams, ja viesosieties Zemkopības ministrijā. Savukārt Pārtikas un veterinārajā dienestā varēsiet uzzināt, kam jāpievērš uzmanība, iegādājoties pārtiku un uztura bagātinātājus.

Detalizētāka informācija par nozaru ministriju un to padotības iestāžu piedāvājumiem valsts pārvaldes atvērto durvju dienā meklējiet pasākuma mājaslapā www.atvertodurvjudiena.lv sadaļā „Apmeklē iestādi!”.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties