2. Oktobris 2014 08:48
Jaunumi
Sadarbosies ar Valsts kontroli labās prakses stiprināšanā valsts pārvaldē

Trešdien, 1.oktorbī, Valsts kancelejas vadība, ģenerālprokurors un valsts sekretāri tikās ar Valsts kontroli, lai vienotos par turpmāko sadarbību līdz šim konstatēto nepilnību novēršanā. Izpratne un atbalsts panākts arī jautājumam par atklātas un profesionālas valsts pārvaldes attīstību, kurai sabiedrība uzticētos.

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane norāda, ka šobrīd ģeopolitiskā situācija ir pārlieku sarežģīta un neprognozējama, un Latvijas valsts pārvalde nevar atļauties kļūt vēl vājāka, ietekmējamāka un turpināt zaudēt sabiedrības uzticēšanos un cieņu. „Sabiedrības uzticēšanās valsts pārvaldei ir ļoti zema un ļoti bieži iedzīvotāji pamatoti kritizē to par darba kvalitāti un rezultātu, neētisku rīcību, kā arī valstiskuma trūkumu. Tādēļ tikšanās laikā pārrunājām potenciālo modeli konstruktīvai sadarbībai starp valsts pārvaldes iestāžu vadītājiem ar Valsts kontroli, lai panāktu uzlabojumus valsts pārvaldes darbībā pēc būtības,” skaidro E.Dreimane.

Viņa arī norāda, ka „valsts pārvaldes kapacitāte un profesionalitāte ir neatraujami saistīta ar valsts drošību, un no vājas valsts pārvaldes nav ieguvēju. Ņemot vērā Valsts kontroles augsta līmeņa ekspertīzi un kompetenci turpmāk daudz ciešāk sadarbosimies, lai proaktīvi sekmētu vienotu izpratni gan par labo praksi, gan ētisku rīcību attiecībā pret sabiedrību, citiem valsts pārvaldē strādājošajiem un valsti kopumā,” uzsver Valsts kancelejas direktore.

Tikšanās piedalījās Valsts kontroliere Elita Krūmiņa, ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane un ministriju valsts sekretāri.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties