3. Oktobris 2014 10:39
Jaunumi
Notika KNAB Sabiedriskās konsultatīvās padomes 50.sēde

2.oktobrī notika Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Sabiedriskās konsultatīvās padomes sēde (SKP), kurā KNAB amatpersonas kopā ar NVO pārstāvjiem diskutēja par KNAB reorganizāciju un par SKP nolikuma projektu. Nevalstisko sektoru pārstāvēja Sabiedrības par atklātību „Delna”, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Juristu biedrības, Sabiedriskās politikas centra „Providus” un Latvijas komercbanku asociācijas pārstāvji.

Jautājumā, kas saistīts ar KNAB publiskajā telpā izskanējušo informāciju par iespējamo KNAB reorganizāciju, SKP izvērtēja Valsts kancelejas (VK) direktores Elitas Dreimanes vadītās darba grupas sagatavotos priekšlikumus un grozījumus KNAB likumā, kā arī Iekšlietu ministrijas valsts sekretāres Ilzes Pētersones-Godmanes vadītās darba grupas sagatavotos priekšlikumus.

SKP konceptuāli atbalstīja KNAB statusa saglabāšanu un neatkarības stiprināšanu un uzskata par tālāk virzāmu VK direktores vadītās darba grupas izstrādātos priekšlikumus grozījumiem Korupcijas  novēršanas un apkarošanas biroja likumā, izņemot jautājumu par KNAB priekšnieka vietnieku vērtēšanu saistīto komisiju izveidi.

KNAB SKP izveidota 2004.gadā ar mērķi nodrošināt sabiedrības pārstāvju līdzdalību korupcijas novēršanas politikas veidošanā, īstenošanā un sabiedrības izglītošanā. SKP uzdevums ir veicināt KNAB saikni ar sabiedrību, sniedzot rekomendācijas KNAB par aktuāliem jautājumiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties