3. Oktobris 2014 14:50
Jaunumi
Par kasācijas kārtībā izskatāmām lietām no 6. līdz 10.oktobrim

Augstākās tiesas informācija par kasācijas kārtībā izskatāmām lietām laikā no 6. līdz 10.oktobrim.

AT Krimināllietu departaments rakstveida procesā izskatīs trīs lietas. Divās lietās saņemtas apsūdzēto vai viņu aizstāvju kasācijas sūdzības un vienā lietā skatīs apsūdzētā sūdzību par lēmumu atteikties pieņemt viņa kasācijas sūdzību.

Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments rakstveida procesā izskatīs trīs kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas nolēmumiem un septiņas blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem. Kasācijas sūdzības iesniegtas lietās, kurās atbildētājs ir Valsts ieņēmumu dienests un Rīgas dome.

AT Civillietu departaments rakstveida procesā izskatīs vienu kasācijas sūdzību par apelācijas instances tiesas spriedumu un divas blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem.

Informācija par atsevišķu lietu:

Administratīvo lietu departaments 10.oktobrī rakstveida procesā izskatīs Valsts ieņēmumu dienesta kasācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas spriedumu. Risināmais tiesību jautājums lietā ir parpārdošanas cenu, kas ir nodokļa aprēķināšanas pamatā, noteikšanu saistītajām personām. Proti, ja iestāde konstatē, ka tās ir noteiktas izdevīgākas, nekā parasti tiek noteiktas tirgū par šādiem darījumiem, tā cenas nodokļa vajadzībām var koriģēt. Tālāk iestādei jāievēro, lai korekcija notiktu atbilstoši patiešām līdzīgiem gadījumiem attiecīgā laika periodā. Šajā sakarā strīds ir par to, kas ir atbilstošais periods jeb taksācijas periods, kurš jāņem vērā cenu salīdzināšanai un koriģēšanai. Apgabaltiesa atzina, ka iestāde ir ņēmusi vērā nepamatoti plašu periodu, tādēļ uzdeva koriģēt tās noteiktās cenas. (Lieta SKA-95/2014).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties