8. Oktobris 2014 09:34
Jaunumi
Notiks diskusija par vēstures lomu sabiedrībā un kultūrā

13.oktobrī plkst. 14.00 Latvijas Universitātes (LU) Vēstures un filozofijas fakultāte aicina visus interesentus apmeklēt publisko diskusiju “Vēsture sabiedrībai: starp zinātni un kultūru”.

Diskusijā piedalīsies LU rektors profesors Mārcis Auziņš, LU Vēstures un filozofijas fakultātes dekāns Andris Šnē, LU Latvijas vēstures institūta direktors Guntis Zemītis, Latvijas Nacionālā arhīva direktores vietnieks Gatis Karlsons, Latvijas Kara muzeja direktores vietnieks Juris Ciganovs un Valsts Kultūrkapitāla fonda padomes priekšsēdētājs Uģis Bratuškins, kā arī Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas un Kultūras ministrijas pārstāvji.

Diskusijas laikā paredzēts skart jautājumus par vēstures lomu mūsdienu sabiedrībā, veidojot nāciju kultūru un identitāti, kā arī vēstures kultūras daudzveidīgajām izpausmēm un vēstures mitoloģizāciju un politizāciju.

Publiskā diskusija “Vēsture sabiedrībai: starp zinātni un kultūru” notiks 13.oktobrī, LU Vēstures un filozofijas fakultātē Aspazijas bulvārī 5, 513.auditorijā, plkst. 14.00.

Diskusiju vadīs Rudīte Kalpiņa un Mārtiņš Mintaurs.

Diskusiju varēs vērot interneta tiešraidē LU portālā www.lu.lv.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties