14. Oktobris 2014 12:37
Jaunumi
Aktualizē Valsts civilās aizsardzības plānu

Otrdien, 14.oktobrī, Ministru kabinets apstiprināja aktualizēto Valsts civilās aizsardzības plānu, lai nodrošinātu koordinētu katastrofu pārvaldīšanu.

Plāns aktualizēts, ņemot vērā Veselības ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Iekšlietu ministrijas priekšlikumus.

Plāna II nodaļa papildināta ar jaunu apdraudējumu - ēku un būvju sabrukšana un šī papildinājuma iekļaušana ir saistīta ar pērn notikušo Zolitūdes traģēdiju. Plānā noteikti institūciju uzdevumi preventīvo, gatavības, reaģēšanas un seku likvidēšanas neatliekamo pasākumu veikšanā ēku un būvju sabrukumu gadījumos. VUGD Civilās aizsardzības pārvaldes priekšnieks Mārtiņš Baltmanis skaidro, ka šī jaunā apdraudējuma iekļaušana plānā nemainīs jau pastāvošo valsts iestāžu rīcību šādas krīzes situācijā, bet dos kopskatu par konkrētā apdraudējuma novēršanai nepieciešamo sadarbību un nepieciešamajiem resursiem.

Plānā veiktie grozījumi ir saistīti arī ar izmaiņām normatīvajos aktos un saimniecisko darbību paaugstinātas bīstamības objektos, atsevišķi priekšlikumi bija saistīti ar reģionāla mēroga civilās aizsardzības mācībās (REGEX 20012) konstatētajiem secinājumiem. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam bija priekšlikumi attiecībā uz sadarbības uzlabošanu plūdu periodā, kas tika konstatēts novēršot 2013.gada plūdu radītās sekas.

Piemēram, plānā ir precizēta informācija par iespējamajiem plūdu cēloņiem un plāns papildināts ar jaunām aplūstošajām teritorijām. Papildus ir noteikta kārtība ledus, vižņu, upes gultnes un koka sanesumu spridzināšanas darbiem plūdu periodā, vienlaikus paredzot, ka minētajā kārtībā netiek paredzēta spridzināšanas vietas saskaņošana ar Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts BIOR, jo minēto pasākumu nodrošinās VUGD pirms plūdu perioda.

Plānā arī veikti precizējumi, ņemot vērā Veselības ministrijas priekšlikumus attiecībā uz katastrofu medicīnas sistēmas īstenošanu atbilstoši valsts un slimnīcu katastrofu medicīnas plāniem, kā arī noteikti kritēriji civilās aizsardzības sistēmas darbības novērtēšanai katastrofās.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties