10. Novembris 2014 09:45
Jaunumi
IeM pateicas DP priekšniekam Jānim Reinikam par ilggadējo ieguldījumu iekšlietu nozarē

Iekšlietu ministrija izsaka pateicību Drošības policijas ilggadējam vadītājam, ģenerālim Jānim Reinikam par personīgo ieguldījumu iekšlietu nozarē, vadot Drošības policiju un stiprinot Latvijas drošību 15 gadu garumā.

J.Reiniks 7.novembrī aizvadīja savu pēdējo darba dienu Drošības policijas priekšnieka amatā, jo ir pieņēmis lēmumu par atvaļināšanos no dienesta.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis apbalvojis ģenerāli J.Reiniku par godprātīgu dienestu iekšlietu iestādēs un Drošības policijā ar Iekšlietu ministrijas apbalvojumu – personīgo šaujamieroci.

Pateicoties J.Reinika vadībā īstenotajiem pretizlūkošanas un operatīvās darbības pasākumiem, valsts amatpersonu, kā arī ārvalstu pārstāvju apsardzes pasākumiem, Latvijai ir izdevies nodrošināt sekmīgu norisi daudziem nozīmīgiem starptautiska mēroga pasākumiem, piemēram, Rīgā notikušajai NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmei, kā arī citām augsta līmeņa ārvalstu delegāciju vizītēm.

Ne mazāk svarīgs darbs ieguldīts, veicinot sadarbību ar citu valstu partnerdienestiem, kā arī nodrošinot sabiedrības interešu un tiesību ievērošanu piketos un gājienos, kur saduras diametrāli pretēji viedokļu paudēji. J.Reinika vadībā ir izveidots Drošības policijas Pretterorisma centrs, kas ir galvenā koordinējošā institūcija Latvijā pretterorisma jomā. Tāpat sekmīgi nodrošināta sagatavošanās arī 2015.gadā gaidāmajai Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē.

J.Reiniks, kurš ir ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnēs, dienestu Drošības policijā sācis 1995.gadā kā dienesta priekšnieka vietnieks un 1.Galvenās pārvaldes priekšnieks. Drošības policiju J.Reiniks ir vadījis kopš 1999.gada, savukārt ģenerāļa pakāpi ieguvis 2003.gadā.

No 1981.gada līdz 1993.gadam J.Reiniks strādājis dažādos amatos Iekšlietu ministrijas struktūrās noziedzības apkarošanas jomā, bet no 1993.gada līdz 1995.gadam J.Reiniks ir bijis Rīgas rajona policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks. No 1995.gada līdz 1996.gadam viņš ir bijis Latvijas Republikas Ministru kabineta padomnieks iekšlietu jautājumos.

2007.gadā J.Reiniks ir apbalvots ar Triju zvaigžņu ordeņa II šķiru; 2005.gadā – apbalvots ar Viestura ordeņa I šķiru; 2000.gadā un 2006.gadā – apbalvots ar Latvijas Republikas Ministru kabineta Atzinības rakstu; 2005.gadā – ar Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas I pakāpes Goda zīmi, kā arī saņēmis citus, tai skaitā ārvalstu apbalvojumus.

Iekšlietu ministrs R.Kozlovskis par J.Reinika pēcteci izvēlējies DP amatpersonu Normundu Mežvietu, un viņš jaunos amata pienākumus sāka pildīt no 8.novembra.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties