12. Novembris 2014 09:23
Jaunumi
Tiesību zinātņu pētniecības institūts prezentē filmu ''Vai Satversme jau gatava?”

Vakar, 11.novembrī, Latvijas Universitātes 5.starptautiskās zinātniskās konferences ietvaros notika Tiesību zinātņu pētniecības institūta (TZPI) veidotās filmas ''Vai Satversme jau gatava?” pirmizrāde.

Filma ''Vai Satversme jau gatava?” ir pirmais audiovizuālais materiāls, kas populārzinātniskā formā skatītājus tuvāk iepazīstina ar Satversmes vēsturi un tās jaunāko grozījumu – Satversmes ievadu. Kā filmā teic TZPI valdes priekšsēdētājs  Ringolds Balodis: „Satversmes ievada pieņemšana  iezīmē jaunu nacionālās ideoloģijas veidošanās stadiju. Beidzot pašsaprotamas vērtības ir formulētas augstākajā valsts likumā un ikviens var izlasīt, kas tad ir mūsu konstitucionālā identitāte.”

Par Satversmes preambulu filmā stāsta Latvijā atzīti juristi un politiķi - Solvita Āboltiņa, Gunārs Kusiņš, Egīls Levits un citi. Prezentācijas pasākumā ievadvārdus teica filmas scenārija autors Dzintars Zaļūksnis, Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags un Latvijas  Universitātes profesore Ilma Čepāne.

Filmas pilno versiju var noskatīties LU portālā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties