14. Novembris 2014 10:57
Jaunumi
Mūsdienīgs stāsts par Latvijas valsts ģerboni

Ar stāstu par Latvijas valsts ģerboni šodien, 14.novembrī, atklās Ministru kabineta ēkas izgaismošanas projektu festivālā „Staro Rīga 2014”. Gaismu spēles papildinās 3D animācija, kurā izstāstīs nacionālā simbola vēsturi un tā elementu nozīmi, tostarp plaši nezināmus faktus.

Projekta īstenošanā aicinām iesaistīties iedzīvotājus – sūtiet sveicienus Latvijai gaidāmajā 100.dzimšanas dienā un tie parādīsies uz Ministru kabineta ēkas izgaismošanas projekta laikā. Kas jādara? Lietojiet „Twitter”, rakstiet mirkļbirku #Latvijai100 un sūtiet novēlējumus, apsveikumus, kaut dzejoļus un haikas, lai mēs visi uzzinātu – kāda ir jūsu Latvija!

„Latvijas ģerboņa stāsts” iemirdzēsies piektdien plkst. 18:00. Atklāšanas pasākumā piedalīsies Ministru prezidente Laimdota Straujuma, nozaru ministri, Valsts Heraldikas komisijas priekšsēdētāja vietniece Ramona Umblija un arī projekta atbalstītāja pārstāvis – SIA „Lattelecom” valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Elita Dreimane, Valsts kancelejas direktore: „Ministru kabineta izgaismošanas projekts par Latvijas ģerboni veidots, lai iedzīvotājus un Rīgas viesus iepazīstinātu tuvāk ar šo valsts simbolu. Mūsdienu literatūrā par to maz rakstīts, pieejamā informācija ir skopa un nepilnīga. Tāpēc, veidojot šo projektu, Valsts kanceleja kopā ar heraldikas ekspertiem centusies kopā salikt vēsturiskus un plašai sabiedrībai nezināmus faktus, lai izveidotu mūsdienīgu, saistošu un cilvēcisku stāstījumu par Latvijas ģerboni.”

Valsts kanceleja ar valdības nama izgaismošanas projektiem gaismas festivālā „Staro Rīga” piedalās jau ceturto gadu. Iepriekšējos trīs gados īstenoti projekti par Latvijas valsts karogu(2011), par mūsu valsts izcilākajām personībām (2012) un par brīvību un tās izpausmēm (2013). Gaismas festivāls šogad notiks piecus dienas – no 14. līdz 18.novembrim katru vakaru plkst. 18:00–23:00.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties