19. Novembris 2014 09:22
Jaunumi
Par kasācijas kārtībā izskatāmām lietām no 19. līdz 22.novembrim

Augstākās tiesas informācija par kasācijas kārtībā izskatāmām lietām laikā no 19. līdz 22.novembrim.

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments rakstveida procesā izskatīs deviņas lietas. Sešās lietās saņemtas apsūdzēto vai aizstāvju kasācijas sūdzības un divās lietās – prokurora kasācijas protests par apelācijas instances tiesas nolēmumiem. Vienā lietā saņemta gan kasācijas sūdzība, gan protests.

AT Administratīvo lietu departaments rakstveida procesā izskatīs četras kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas nolēmumiem un divas blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem. Kasācijas sūdzības iesniegtas lietās, kurās atbildētājs ir Iekšlietu ministrija, Valsts ieņēmumu dienests un Olaines pagasta padome.

AT Civillietu departaments rakstveida procesā izskatīs divas kasācijas sūdzības un un divas blakus sūdzības.

Informācija par atsevišķām lietām:

1) 19.novembrī Administratīvo lietu departaments rakstveida procesā izskatīs pieteicēja kasācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas spriedumu. Lietā ir pārbaudāms, vai fiziskajai personai pašai ir jāmaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis no pensijas, kura tiek maksāta par priekšlaicīgu pensionēšanos, pārtraucot lauksaimniecisko darbību. Šāda priekšlaicīga pensionēšanās paredzēta Latvijas Lauku attīstības plāna Lauku attīstības programmas ietvaros, lai radītu iespēju gados veciem saimniecību īpašniekiem atdot, pārdot, dāvināt savu saimniecību citam, lai sasniegtu mērķi - nodrošināt ienākumus gados vecākiem cilvēkiem, veicināt vecāku lauksaimnieku nomaiņu ar lauksaimniekiem, kas vajadzības gadījumā spēj uzlabot palikušo lauku saimniecību ekonomisko dzīvotspēju. Administratīvā apgabaltiesa atzinusi par pamatotu Valsts ieņēmumu dienesta lēmumu, ar kuru pieteicējam uzlikts pienākums samaksāt budžetā iedzīvotāju ienākuma nodokli, jo minētā pensija neiekļaujas valsts sociālās apdrošināšanas sistēmā kā vecuma pensija, tādēļ nodoklis nebija jāietur ienākumu izmaksātājam, bet gan ienākumu saņēmējam. (Lieta SKA-855/2014).

2) Krimināllietu departaments 21.novembrī rakstveida procesā izskatīs divu apsūdzēto un viena apsūdzētā aizstāvja kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas spriedumu krimināllietā, kurā apsūdzība celta pret trīs personām par marihuānas audzēšanu Talsu novada Laucienes pagastā. Ar AT Krimināllietu tiesu palātas spriedumu apsūdzētie notiesāti par to, ka 2008.gadā laika periodā no jūlija līdz oktobrim, darbojoties organizētas grupas sastāvā, izdarīja narkotisko vielu saturošu augu neatļautu sēšanu un audzēšanu lielās platībās. Viens no apsūdzētajiem sodīts ar brīvības atņemšanu uz 10 gadiem, divi – ar brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem. (Lieta SKK-729/2014).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties