19. Novembris 2014 13:43
Jaunumi
Rosina Goda tiesneša nosaukuma piešķiršanu diviem tiesnešiem

Tieslietu padome nosūtījusi Saeimai priekšlikumu piešķirt Goda tiesneša nosaukumu bijušajam Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātas priekšsēdētājam Gunāram Aigaram un bijušajai Kurzemes apgabaltiesas priekšsēdētājai Astrīdai Hertai Bērziņai.

Priekšlikumu par Goda tiesneša nosaukuma piešķiršanu Gunāram Aigaram iesniedzis Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs un bijušais tieslietu ministrs Gaidis Bēziņš, kurš to savukārt darījis pēc Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētāja Māra Vīganta priekšlikuma.

Priekšlikuma pamatojumā norādīts, ka Gunārs Aigars tiesneša darbam veltījis 47 mūža gadus. No 1967.gada bijis Liepājas tiesas tiesnesis un šīs tiesas priekšsēdētājs, 1990.gadā kļuvis par Augstākās tiesas tiesnesi. 1995.gadā, veidojot jauno Augstākās tiesas struktūru, ievēlēts par Civillietu tiesu palātas priekšsēdētāju un šajā amatā bijis līdz aiziešanai pensijā 2014.gadā. Deviņpadsmit gadus bijis Augstākās tiesas priekšsēdētāja vietnieks, piecpadsmit gadus arī Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas priekšsēdētājs.

Priekšlikumu par Goda tiesneša nosaukuma piešķiršanu Astrīdai Hertai Bērziņai Kurzemes apgabaltiesas kolektīva vārdā iesniegusi tiesas priekšsēdētāja Silva Reinholde.

Pieteikumā norādīts, ka Astrīda Herta Bērziņa bijusi Kurzemes apgabaltiesas tiesnese un priekšsēdētāja kopš apgabaltiesas izveidošanas 1995.gadā līdz aiziešanai pensijā 2005.gadā. Pirms tam 17 gadus bijusi Liepājas tiesas tiesnese, kopš 1998.gada arī Liepājas tiesas priekšsēdētāja.

Tieslietu padome, pamatojoties uz iesniegtajiem dokumentiem, kas raksturo abu bijušo tiesnešu profesionālo darbību, Tieslietu padome lēmumu pieņēma rakstveida procedūrā.

Saskaņā ar likuma “Par tiesu varu” 66.pantu Saeima pēc Tieslietu padomes priekšlikuma var piešķirt Goda tiesneša nosaukumu tiesnesim, kurš godprātīgi strādājis un izbeidzis tiesneša darbību. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties