22. Novembris 2014 14:37
Jaunumi
Valdība atbalsta Iekšējās drošības biroja likumu

Sestdien, 22.novembrī, Ministru kabinets atbalstīja likumprojektu “Iekšējās drošības biroja likums”, kas paredz izveidot Iekšlietu ministra pārraudzībā esošu Iekšējās drošības biroju. Likumprojekts nosaka biroja tiesisko statusu, uzdevumus un amatpersonu kompetenci. Paredzēts, ka Iekšējās drošības birojs savu darbību sāks 2015.gada 1.novembrī.

Likumprojekts nosaka birojam izmeklēšanas iestādes un operatīvās darbības subjekta kompetenci, atklājot, izmeklējot un novēršot noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījušas Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu amatpersonas un darbinieki, kā arī Ieslodzījuma vietu pārvaldes ostas policijas un pašvaldības policijas darbinieki, pildot dienesta pienākumus, ja tie saistīti ar vardarbību. 

Likumprojekts izstrādāts, pamatojoties uz Ministru kabineta atbalstīto Koncepcijas projektu par Valsts policijas Iekšējās drošības biroja pārveidošanu par iekšlietu ministra pārraudzībā esošu neatkarīgu institūciju.

Saistībā ar minēto likumprojektu valdība atbalstīja arī likumprojektus “Grozījumi Kriminālprocesa likumā”, “Grozījumi Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumā”, “Grozījums likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”, “Grozījumi Šengenas informācijas sistēmas darbības likumā”, kā arī “Grozījums Ieslodzījuma vietu pārvaldes likumā”, kuri paredz dažādas jaunā likumprojekta īstenošanas vajadzībām pielāgotas izmaiņas. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties