24. Novembris 2014 09:18
Jaunumi
Tieslietu padome lems tiesnešu karjeras jautājumus

Šodien notiks Tieslietu padomes sēdē, kurā padome skatīs jautājumu par rajona (pilsētas) tiesu un zemesgrāmatu nodaļu tiesnešu skaita pārdali.

Darba kārtībā arī jautājums par kārtību, kādā tiek sagatavots un Tieslietu padomes sēdē izskatīts priekšlikums par Augstākās tiesas palātas tiesneša pārcelšanu darbā citā tiesā, ja tiesnesis līdz tiesu palātas darbības izbeigšanai nebūs iecelts Augstākās tiesas departamenta tiesneša amatā.

Saskaņā ar likuma “Par tiesu varu” pārejas noteikumiem Saeima pēc motivēta Tieslietu padomes priekšlikuma lemj par Krimināllietu tiesu palātas tiesneša, kurš līdz 2014.gada 31.decembrim nav iecelts Augstākās tiesas departamenta tiesneša amatā, un par Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātas tiesneša, kurš līdz 2016.gada 31.decembrim nav iecelts Augstākās tiesas departamenta tiesneša amatā, pārcelšanu darbā citā tiesā līdz ar Augstākās tiesas tiesu palātu darbības izbeigšanu. Tieslietu padomei jānosaka kārtību, kādā tiek sagatavots un Tieslietu padomes sēdē izskatīts attiecīgais priekšlikums.

Tieslietu padome apspriedīs arī vadlīnijas, kā organizējama tiesvedībā pieņemtas lietas nodošana citai tiesai lietas ātrākas izskatīšanas nodrošināšanai, kā arī citus jautājumus.

Tieslietu padomes sēde notiks pirmdien, 24.novembrī, Augstākās tiesas 461.zālē, sākums plkst.13.00.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties