26. Novembris 2014 12:29
Jaunumi
Apstiprina vadlīnijas lietu nodošanai citai tiesai

24.novembra sēdē Tieslietu padome apstiprinājusi vadlīnijas, kā organizējama tiesvedībā pieņemtu lietu nodošana citai tiesai lietas ātrākas izskatīšanas nodrošināšanai.

Lai izlīdzinātu tiesu noslodzi, šāda iespēja Civilprocesa likuma 32.1 pantā paredzēta laika posmā līdz tā saukto tīro tiesu instanču reformas beigām. Tieslietu padome jau iepriekš bija norādījusi, ka jāveido vienotu kārtību, kā piemērot likuma normu un organizēt procesu, kad lietas, kuru izskatīšana pēc būtības nav uzsākta, nodot izskatīšanai citām tā paša vai cita tiesu apgabala tiesām.

Vadlīnijās uzsvērts, ka tiesu noslodzes samazināšanas un izlīdzināšana nevar būt patstāvīgs arguments konkrētas lietas nodošanai citai tiesai, lēmumam nodot lietu izskatīšanai citā tiesā ir jābūt pamatotam ar objektīviem pieņēmumiem, ka attiecīgo lietu citā tiesā būs iespējams izskatīt būtiski ātrāk.

Tieslietu padomes apstiprinātās vadlīnijas nosaka kārtību, kādas lietas var ierosināt nodot izskatīšanai citai tiesai, kā izvēlēties tiesu, kurai lietu nodot, kā arī sadarbību starp tiesām.

Tieslietu ministrija vadlīniju projektu sagatavojusi sadarbībā ar tiesām, uzklausot to sniegtos viedokļus.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties