27. Novembris 2014 09:28
Jaunumi
Apmeklē publisko lekciju par bijušo premjeru Jāni Pauļuku

Valsts kanceleja aicina 3. decembrī ikvienu interesentu apmeklēt devīto publisko lekciju par bijušo Latvijas brīvvalsts premjeru Jāni Pauļuku. Lekcija notiks trešdien, 3.decembrī, plkst. 11.00 Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā Uzvaras bulvārī 2A, Rīgā.

Izrādot godu 1892.gada Rīgas Politehniskā institūta absolventam J.Pauļukam, svinīgo pasākumu atklās Rīgas Tehniskās universitātes rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Lekcijas norise Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā ir likumsakarīga, jo J.Pauļuks, būdams satiksmes ministra amatā, pievērsa lielu uzmanību dzelzceļa infrastruktūras un ritošā sastāva atjaunošanai.

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane: "Sabiedrības izpratne par Latvijas vēsturi, nacionālajām vērtībām, t.sk amatpersonu ieguldījumu valsts veidošanā un attīstībā, ir jāveicina, tāpat kā izpratne, ka valsts – tas ir ikviens no mums, ikviens tās iedzīvotājs. Aicinu aktīvi izmantot šo iespēju, uzklausot profesionālu ekspertu lekciju par bijušo Latvijas premjerministru."

Ikviens interesents ir aicināts apmeklēt publisko lekciju, līdz 2.decembrim piesakoties pa bezmaksas tālruni 80000120 vai rakstot uz e-pastu vivita.rudzite@mk.gov.lv.

Publisko lekciju par izcilo inženieri, politiķi un sabiedrisko darbinieku, bijušo valdības vadītāju, ilggadējo satiksmes ministru J.Pauļuku lasīs vēstures doktors Jānis Šiliņš.

Savukārt Latvijas dzelzceļa vēstures muzeja direktore Ieva Pētersone ieskicēs dzelzceļu attīstību Latvijā un pieminēs inženieru devumu Latvijas valstij 20.gs. 20. un 30.gados.

Lekcijā piedalīsies studentu korporācijas "Selonija" pārstāvis Juris Vanags, kurš stāstīs par 1937.gada 22.jūniju, kad no J.Pauļuka atvadījās korporācija, kā arī par izcilā valstsvīra atdusas vietu Meža kapos Selonijas kapu kalniņā.

Tāpat lekcijas laikā apmeklētājiem būs iespēja noskatīties filmas fragmentus par dzelzceļa staciju un tiltu atklāšanas ceremonijām laika periodā no 1920. līdz 1929.gadam no Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva krājuma.

Lekciju cikls par bijušajiem Latvijas valsts Ministru prezidentiem aizsākās 2012.gada septembrī, un pirmā lekcija bija veltīta Valsts prezidentam un premjerministram Kārlim Ulmanim. Pasākums tiek finansēts no saliedētības programmai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem. Programmas mērķis ir sekmēt iekļaujošas un saliedētas sabiedrības veidošanos, kā arī stiprināt valstiskuma apziņu un nacionālo identitāti Latvijā.

Visas līdz šim notikušās lekcijas iespējams noskatīties video koplietošanas vietnē "YouTube":

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties