8. Decembris 2014 09:27
Jaunumi
Par apelācijas kārtībā izskatāmām lietām no 8. līdz 12.decembrim

Augstākās tiesas informācija par apelācijas kārtībā izskatāmām lietām laikā no 8. līdz 12.decembrim.

Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palātas tiesas sēžu sarakstos 25 lietas. Tiesas sēdē mutvārdu procesā paredzēts izskatīt 20 apelācijas sūdzības par pirmās instances tiesas spriedumiem, vienu pieteikumu par procesuālo tiesību pārņemšanu, vienu pieteikumu par puses aizstāšanu un vienā lietā – jautājumu par tiesvedības izbeigšanu. Vienā lietā būs sprieduma pasludināšana. Rakstveida procesā tiesa izskatīs vienu blakus sūdzību par zemākas instances tiesas lēmumu.

AT Krimināllietu tiesu palāta tiesas sēdē paredzējusi izskatīt vienu lietu ar prokurora apelācijas protestu un vairākām apelācijas sūdzībām par pirmās instances tiesas spriedumu.

Informācija par atsevišķu lietu:

No 8.līdz 12.decembrim Krimināllietu tiesu palātā paredzēts izskatīt prokurora apelācijas protestu un vairāku apsūdzēto un viņu aizstāvju apelācijas sūdzības par Zemgales apgabaltiesas spriedumu tā saucamajā Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas, kā arī Tukumā un Jūrmalā notikušo zādzību un laupīšanu lietā. Lietā apsūdzētas septiņas personas. Ar pirmās instances tiesas spriedumu viens apsūdzētais sodīts ar mūža ieslodzījumu, viens ar 20 gadu un viens ar 18 gadu cietumsodu. Trīs apsūdzētie sodīti ar brīvības atņemšanu uz 13 gadiem. Vienam apsūdzētajam, kurš apsūdzēts epizodē par zādzību Jūrmalā, tiesa piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem. Tiesa apmierināja arī vairākas kaitējuma kompensācijas par labu cietušajiem. Iepriekšējā tiesas sēdē šī gada oktobrī lietas iztiesāšana tika atlikta sakarā ar divu apsūdzēto iesniegumu nosūtīšanu Ģenerālprokuroram Kriminālprocesa likuma 301.panta ceturtās daļas kārtībā. (Lieta PAK-106/2014)

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties