10. Decembris 2014 09:18
Jaunumi
Valsts pārvaldes prioritātes būs pakalpojumu elektronizācija, administratīvā sloga mazināšana un cilvēkresursu kapacitāte

9.decembra Ministru kabineta sēdē apstiprinātas Valsts pārvaldes politikas attīstības pamatnostādnes 2014.-2020.gadam, kuru mērķis ir efektīva, pieejama, inovatīva, profesionāla un uz rezultātu vērsta valsts pārvalde.

Eva Upīte, Valsts kancelejas direktores vietniece valsts pārvaldes un cilvēkresursu jautājumos, uzsver nepieciešamību turpināt pārcelt uz elektronisko vidi un deleģēt ārpakalpojumā dažādus atbalsta un tehniskos procesus valsts pārvaldē. Rūpīgi izvērtējot ieguldītos resursus attiecībā pret ieguvumu, jāpārdomā, no kuriem procesiem atteikties, lai mazinātu birokrātisko slogu. Šie un citi priekšlikumi ir iekļauti Valsts pārvaldes politikas attīstības pamatnostādnēs nākamajiem 7 gadiem.

„Ļoti svarīgi ir arī dibināt ciešas attiecības ar augstskolām, lai pašreizējos studentus nākotnē piesaistītu darbam valsts pārvaldē kā jaunos ekspertus. Nozīmīga loma valsts pārvaldes darbībā ir komunikācijai, kuru turpināsim uzlabot, lai nodrošinātu augstu klientu apkalpošanas servisu,” kā piemērus pamatnostādnēs definētajam min E.Upīte.

E.Upīte arī uzsver, ka pamatnostādņu īstenošana turpmākajos gados būs atkarīga ne vien no pieejamajiem resursiem, bet arī politiskās gribas.

Vairāk par Valsts pārvaldes politikas attīstības pamatnostādnēm 2014.-2020. gadam uzzināsiet, noskatoties šo video.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties