11. Decembris 2014 08:55
Jaunumi
Pirmkursnieku dienās Augstāko tiesu apmeklējuši 500 studenti un skolēni

10.decembrī Augstākajā tiesā viesojās pēdējās šīgada studentu un skolēnu grupas no Ekonomikas augstskolas, Rīgas Ziemeļvalstu ģimnāzijas un Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, iepazīstot tiesu sistēmas un Augstākās tiesas darbu. Pirmkursnieku dienu ietvaros Augstāko tiesu kopš oktobra apmeklēja 14 studentu grupas, kopumā 502 studenti un skolēni no Latvijas Universitātes, Rīgas Stradiņa Universitātes, Daugavpils Universitātes, Biznesa augstskolas „Turība”, Rēzeknes augstskolas, Ekonomikas augstskolas, Juridiskās koledžas, Alberta koledžas, Ziemeļvalstu ģimnāzijas, Āgenskalna Valsts ģimnāzijas un Ogres Valsts ģimnāzijas.

Studentiem un skolēniem ekskursijas tika organizētas atbilstoši viņu vēlmēm – kā tiesību zinību stundas vai kā saruna par tiesu darba aktualitātēm. Latvijas Universitātes, Stradiņa universitātes, Daugavpils universitātes, Rēzeknes augstskolas, Biznesa augstskolas „Turība” studenti tikās ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču. Studentiem bija noderīgi dzirdēt viņa stāstījumu par Latvijas tiesu sistēmu, tiesu darba aktualitātēm un personisko amata karjeras pieredzi. Priekšsēdētājs arī atbildēja uz studentu daudzveidīgajiem jautājumiem.

Ekonomikas augstskolas, Juridiskās koledžas, Ziemeļvalstu ģimnāzijas, Āgenskalna valsts ģimnāzijas un Ogres valsts ģimnāzijas studenti un skolēni klausījās Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētājas Veronikas Krūmiņas vadītās tiesību zinību stundas, uzzinot gan par tiesu sistēmu kopumā, gan par administratīvajām lietām un Augstākās tiesas darbu. Studenti jau iepriekš atsūtīja tiesnesei viņus interesējošus jautājumus, atbildes uz kuriem tika iekļautas stāstījumā. Tāpat arī tikšanās laikā studenti aktīvi uzdeva jautājumus.

Pasākuma otrajā daļā studenti apmeklēja Augstākās tiesas muzeju un klausījās stāstījumu par Latvijas Senāta vēsturi, Latvijas tiesu sistēmu okupācijas gados un neatkarīgās Latvijas Republikas Augstākās tiesas atjaunošanu. Ekskursijā pa Tiesu pili studenti ielūkojās tiesas zālēs, arī vēsturiskajā Senāta zālē un fotografējās pie Latvijas tieslietu simbola - K.Zemdegas skulptūras „Taisnība”.

Pirmkursnieku dienas Augstākā tiesa organizē sesto gadu. To mērķis ir paplašināt topošo juristu izpratni un interesi par Latvijas tiesu sistēmu un ļaut ieskatīties vienā no interesantākajām un vienlaikus smagākajām juridiskajām profesijām - tiesneša darbā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties