2. Decembris 2014 00:58
Jaunumi
Iedzīvotāji visbiežāk interesējas par sociālajiem jautājumiem un ES Padomes prezidentūru

2014.gadā Ministru prezidente, Ministru kabinets un Valsts kanceleja saņēmusi 3045 iesniegumus, tostarp 1518 elektroniski. Tāpat vietnē www.mazinamslogu.gov.lv saņemti vairāk nekā 190 vērtīgi iedzīvotāju priekšlikumi administratīvā sloga mazināšanai.

„Mums ir svarīgi veidot atgriezenisko saiti ar iedzīvotājiem, tādējādi nodrošinot detalizētu ieskatu reālajā ikdienas sadarbībā starp valsts pārvaldi un sabiedrību. Savstarpējā komunikācijā ar iedzīvotājiem spējam pilnveidot normatīvo regulējumu, kā arī sniegto pakalpojumu kvalitāti”, uzsver Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane.

Šogad papīra un elektroniskā formā no fiziskām personām saņemti 1642 iesniegumi, bet no juridiskajām – 1359, kā arī reģistrēti vairāk nekā 1909 iedzīvotāju zvani. Vēstulēs iedzīvotāji izteikuši viedokli par aktuālajiem daudzdzīvokļu nama apsaimniekošanas, elektroenerģijas tirgus atvēršanas, veselības aprūpes, tostarp cilvēku ar invaliditāti problēmām, jautājumiem, kā arī par izglītības jautājumiem, nākamā gada budžetu un ES Padomes prezidentūru. Tāpat iedzīvotāji interesējušies par aizsardzības jautājumiem saistībā ar notikumiem Ukrainā un izteikuši viedokli par Zolitūdes traģēdiju, rakstot priekšlikumus par nepieciešamajām izmaiņām būvniecības regulējumā.

Savukārt Valsts kancelejas iniciatīvas „Mazinām slogu kopā!” ietvaros gada laikā mājaslapa www.mazinamslogu.gov.lv ir skatīta 56 062 reizes, un kopumā to apmeklējuši 14 864 unikālie lietotāji. Savukārt mobilā aplikācija „Futbols valsts pārvaldē” lejuplādēta vairāk nekā 900 reizes. Ar tās palīdzību iedzīvotāji izteikuši 561 vērtējumus par valsts iestāžu darbu.

Iniciatīvas ietvaros visbiežāk iedzīvotāju uzdotie jautājumi bijuši saistīti ar nodokļu administrēšanu, elektronisko dokumentu apriti, nepamatotu dokumentu pieprasīšanu un nogādāšanu no vienas iestādes uz citu, daudzdzīvokļu māju apsaimniekošanu, Uzņēmumu reģistra pakalpojumiem, kā arī par aktuālajiem pabalstu un sociālajiem jautājumiem.

Par būvniecību vietnē www.mazinamslogu.gov.lv līdz šim saņemti vairāk nekā 66 priekšlikumi. Visbiežāk iedzīvotāji ziņojuši par iespējamiem pārkāpumiem būvobjektos, lūdzot noskaidrot, vai konkrētais būvniecības process, atbilstoši likumam, ir saskaņots. Tāpat iedzīvotāji ziņojuši par ievērotām būves deformācijām, pazīmēm, kas varētu liecināt, ka būve, iespējams, apdraud personas veselību un dzīvību. Pārbaudes veiktas vairākās sabiedriski nozīmīgās ēkās, kā arī reģionālos būvobjektos.

Izvērtējot bezmaksas informatīvajā tālruņa līnijā 80000120 saņemto zvanu saturu, visbiežāk tika pārrunātas tēmas par namu apsaimniekošanu, sociālo palīdzību, daudzdzīvokļu māju pakalpojumu norēķiniem un valdības darbu kopumā.

Pasaules politiķu foto un autogrāfu kolekcionāriem nosūtītas 206 Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas bildes ar autogrāfu. Vislielākā interese par to izrādīta no Vācijas, Polijas un Francijas kolekcionāriem.

Aicinām apskatīt arī infografiku skaitļos - https://infogr.am/sazina-ar-iedzivotajiem-skaitlos.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties