12. Janvāris 2015 13:24
Jaunumi
Kozlovskis: cīņa ar terorismu prasa neatliekamu rīcību

Svētdien, 11.janvārī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis pārstāvēja ES Padomes prezidentūru starptautiskā iekšlietu ministru sanāksmē Parīzē.

“Esmu pārliecināts, ka šis ir īstais brīdis, lai mēs paustu vienotu un saskaņotu rīcību cīņā ar terorismu. Cīņa pret jebkurām terorisma izpausmes formām ir prioritāte manā dienaskārtībā, un Latvija kā prezidējošā valsts ES Padomē noteikti veltīs šim jautājumam īpašu uzmanību,” uzsvēra Kozlovskis.

Tā kā sanāksmes laikā dalībvalstu ministri izteica vēlmi pēc ātras un vienotas rīcības ES līmenī, Kozlovskis ierosināja sasaukt ārkārtas Tieslietu un iekšlietu padomes sanāksmi Briselē nākamnedēļ. Lēmums par sanāksmes norisi tiks pieņemts tuvākajās dienās pēc konsultācijām ar dalībvalstīm.

Kozlovskis arī aicināja sanāksmes dalībniekus apspriest turpmākos pasākumus, kas nepieciešami cīņā pret terorismu nākamajā neformālajā Tieslietu un iekšlietu ministru sanāksmē 29.janvārī Rīgā.

Kozlovskis ministru sanāksmē uzsvēra, ka šobrīd prioritātes cīņā ar terorismu ir vēršanās pret ārvalstu kaujinieku fenomenu, radikalizēšanās novēršana, dienestu sadarbība, teroristu finansēšanas kanālu slēgšana un stratēģiskās komunikācijas uzlabošana. Praktiskie soļi, kurus mums ir nepieciešams spert ES līmenī, ir vienošanās par Pasažieru datu reģistra (PNR) direktīvu un drošības pārbaužu uzlabošana uz ES ārējām robežām. Viņš izteicās, ka ir gatavs uzsākt sarunas ar Eiropas Parlamentu, līdz ko tas būs paudis savu nostāju. ES ir jāizskata iespējas drošības uzlabošanai uz ES ārējām robežām, lai atklātu un uzraudzītu noteiktus pasažierus, balstoties uz objektīviem, noteiktu risku kritērijiem, kuru īstenošanai tiek ņemti vērā netraucētas robežas šķērsošanas principi, pamatbrīvības un drošības prasības.

Kozlovskis arī aicināja sanāksmes dalībniekus apspriest nākamos soļus un iespējamos papildu pasākumus, kas nodrošinās atbilstošu reakciju uz vardarbību, ko izraisa terorisms. Ministrs uzsvēra, ka šobrīd īpaši svarīgi ir parādīt, ka esam vienoti ar Franciju, lai reaģētu uz nežēlīgajiem noziegumiem un draudiem ES iekšējai drošībai.

Sanāksmes dalībnieki vienojās par kopīgu starptautiskās ministru sanāksmes Parīzē deklarāciju cīņai ar terorismu. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties