16. Janvāris 2015 09:32
Jaunumi
Prezidentūras turpmākie soļi ES rīcībai, lai stiprinātu pretterorisma pasākumus

Ceturtdien, 15.janvārī, ES Tieslietu un iekšlietu padomes priekšsēdētājs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis izsūtījis vēstuli pārējiem ES dalībvalstu iekšlietu ministriem, kurā informē par turpmākajiem Latvijas prezidentūras ES Padomē soļiem pretterorisma apkarošanas jomā.

Iekšlietu ministrs nolēmis veltīt īpašu uzmanību pretterorisma jautājumiem neformālās ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmes iekšlietu sadaļā, kas notiks šā gada 29.janvārī, Rīgā. R.Kozlovskis norāda, ka, tuvojoties neformālajai ministru sanāksmei, jāsagatavojas efektīvām un rezultatīvām diskusijām.

“Īpašu izmanību vajadzētu veltīt izaicinājumiem, kas saistīti ar radikalizācijas novēršanu, tāpat arī veidiem, kā rast stingru pamatu dalībvalstu ministru sadarbības stiprināšanai, savstarpējās uzticēšanās veicināšanai un informācijas apmaiņai starp visām iesaistītajām institūcijām,” norāda R.Kozlovskis.

Tāpat prezidentūra ir informējusi dalībvalstis, ka, lai sagatavotos diskusijām Rīgā, R.Kozlovskis ar iekšlietu un pilsonības lietu komisāru Dimitri Avramopulosu plāno apmainīties viedokļiem un priekšlikumiem par nepieciešamajiem pasākumiem un izaicinājumiem, kas radušies saistībā ar Parīzes traģiskajiem notikumiem.

R.Kozlovskis ir izteicis lūgumu COREPER prezidentam noorganizēt īpašu diskusiju, lai ES līmenī varētu vienoties par nepieciešamo rīcību. Šī diskusija notiek jau 15.janvārī, un ES dalībvalstis ir aicinātas savstarpēji apmainīties ar saviem ierosinājumiem.

Iekšlietu ministrs arī aicināja Eiropola direktoru Robu Vainraitu dalīties pieredzē un ziņot par aktuālajiem izaicinājumiem un nepieciešamajiem pasākumiem, kas stiprinātu Eiropolu kā centrālo informācijas apmaiņas punktu cīņā ar terorismu, kā arī stiprinātu Eiropola lomu interneta vidē, tai skaitā, sekojot līdzi nelikumīgam saturam un monitorējot interneta lietošanu islāma kaujinieku vidū.

Tāpat arī ES Pretterorisma koordinators Žils de Kerkovs tika aicināts apspriesties ar dalībvalstīm un ciešā sadarbībā ar Eiropas Komisiju ieteikt turpmāko rīcību.

R.Kozlovskis arī pieprasījis sasaukt Pastāvīgās komitejas operatīvai sadarbībai iekšējās drošības jautājumos (COSI) ārkārtas sēdi šā gada 20.janvārī, lai papildus sagatavotos diskusijām plānotajā neformālajā ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmē.

Par diskusijas rezultātiem cīņā pret terorismu R.Kozlovskis informēs Eiropadomes priekšsēdētāju Donaldu Tusku neformālajā ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmē šā gada 29.janvārī, lai veicinātu pamatu turpmākajām diskusijām, ko dalībvalstu vadītāji un valdības pārstāvji plāno šā gada 12.februārī.  

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties