16. Janvāris 2015 11:30
Jaunumi
Latvijas valsts pārvalde var - balso par mobilo aplikāciju „Futbols”!

Valsts kancelejas mobilā aplikācija „Futbols” Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) rīkotajā mobilo lietotņu konkursā „World Summit Award Mobile (WSA Mobile)” iekļuvusi starp laureātiem un ierindota starp 40 labākajām mobilajām aplikācijām pasaulē. Tāpat „Futbols” novērtēta kā TOP5 mobilā aplikācija pasaulē kategorijā “m-Valdība un līdzdalība” (m-Government & Participation).

Visi 40 labāko mobilo aplikāciju izstrādātāji ir uzaicināti uz starptautisku kongresu (WSA-mobile Global Congress), lai klātienē prezentētu aplikāciju un sacenstos par labāko vietu kategorijā.

Līdz šī gada 26.janvārim ikviens interesents var nobalsot par, viņaprāt, labāko mobilo aplikāciju. Balsojuma rezultāti būs viens no trīs pamata kritērijiem, pēc kā žūrija izvērtēs labāko katrā kategorijā.  Iesaisties, nobalso un palīdzi Latvijā izstrādātajai mobilai aplikācijai „Futbols” kļūt par Nr.1 pasaulē! Nobalsot vari šeit.

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane norāda, ka tā ir unikāla iespēja eksportēt inovatīvo pieeju Latvijas valsts pārvaldē un Latvijas vārdu starptautiskā līmenī - starptautiska līmeņa ekspertiem un mobilo aplikāciju izstrādātājiem, kā arī ANO pārstāvjiem. „Mobilās aplikācijas lielākā pievienotā vērtība ir tās izstrādes mērķis un funkcionalitāte, ko prestižajā pasaules mēroga konkursā žūrija vērtēja kā prioritāri. „Mobilā aplikācija “Futbols” - iedzīvotājiem sniedz iespēju nekavējoties novērtēt valsts iestāžu darba kvalitāti, izmantojot ērtu, vienkāršu digitālu līdzdalības rīku. Jāmin, ka iniciatīvu un pēctecību iedzīvotāju vērtējumam atzinīgi novērtējuši arī ārvalstu eksperti, t.sk. OECD misijas dalībnieki.”

ANO konkurss WSA Mobile ir globāla iniciatīva, kuras virsmērķis ir atrast un veicināt pasaules labākās mobilās aplikācijas no satura un inovāciju perspektīvas. Konkursā lielākā nozīme tiek piešķirta tieši projekta sociālajai iniciatīvai un sabiedriskajam labumam – lai raisītu sabiedrībā izpratni un sekmētu tās iesaisti, izmantojot augstas kvalitātes satura rīkus, kas var uzlabot dzīves kvalitāti.

Kopumā konkursam tika iesniegti aptuveni 500 pieteikumu no vairāk nekā 100 valstīm. Visiem iesniegtajiem projektiem sākotnēji bija jāiztur nacionālā atlase, jo katrā no astoņām kategorijām no valsts drīkstēja izvirzīt tikai vienu pretendentu. Konkurss notika 3 kārtās, un finālā starptautiska augsta ranga ekspertu žūrija atlasīja 40 pasaules labākās aplikācijas (5 katrā no 8 kategorijām). Plašāk par konkursu: http://events.wsa-mobile.org/.

Aplikācija ir pieejama Android un iOs mobilo ierīču lietotājiem.

Video par mobilo aplikāciju “Futbols”: http://youtu.be/-ma8KLlI81s

Video par iniciatīvu „Mazinām slogu kopā!”: http://youtu.be/_pyNWj0-uzY

Video par sabiedrības līdzdalības iespējām: https://www.youtube.com/watch?v=u6F7YyZ71dQ#t=13

Ministru prezidente par mobilo aplikāciju futbols 2014.gada 20.maija valdības sēdē:

 https://www.youtube.com/watch?v=lJ2-qgnuuCc&list=UUcG5Xi9yY89axvOTHszLCcA

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties