20. Janvāris 2015 10:56
Jaunumi
Tiek izvērtēts Latvijas iestāšanās sarunu progress Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā

19.janvārī notika Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (ESAO) Juridiskā dienesta vadītāja Nikolā Bonuči vizīte Latvijā. N.Bonuči tikās Latvijas atbildīgajās institūcijās, lai pārrunātu iestāšanās sarunu ESAO progresu un vienotos par turpmākajiem soļiem sekmīgam sarunu noslēgumam. N.Bonuči atzina, ka iestāšanās saunas notiek saskaņā ar iepriekš noteikto laika ietvaru un augstu novērtēja Latvijas institūciju aktīvo darbu pēdējā gada laikā.

Latvijas pārstāvji informēja par paveikto, kā arī par plāniem katrā no 21 ESAO komitejām. Komitejas padziļināti izvērtē Latvijas atbilstību ESAO standartiem un labākajai praksei.

Atsevišķas ESAO komitejas jau ir sagatavojušas ziņojumu projektus, kā arī rekomendācijas uzlabojumiem konkrētās politikas jomās, kas pašlaik tiek apspriestas ar Latvijas ekspertiem. Darbs pie vērtējumiem turpināsies 2015.gadā un tehniskās sarunas plānots noslēgt līdz šī gada beigām.

Šāds tehnisks vērtējums un komiteju atzinums ir priekšnoteikums Latvijas uzaicināšanai kļūt par organizācijas dalībvalsti.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties