29. Janvāris 2015 11:34
Jaunumi
NVO atzinīgi novērtē Valdības rīcības plānu

Trešdien, 28.janvārī, tikšanās laikā ar Ministru prezidenti, nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvji atzinīgi novērtēja Valdības rīcības plānā (VRP) iekļautos pasākumus.

Memoranda padomes sēdes laikā Ministru prezidente L.Straujuma aicināja ikvienu padomi pārstāvošo NVO pārstāvi izteikt viedokli par VRP, tā tapšanas procesu un ietvertajiem pasākumiem. NVO pārstāvji pauda pateicību, ka VRP iekļauta NVO sektoram tik nozīmīgais jautājums par NVO fonda izveidi Latvijā, kas ir aktuāls jautājums jau pēdējos 10 gadus, tāpat NVO pārstāvji aicināja šo jautājumu virzīt uz priekšu pēc iespējas ātrāk un aicināja valdību lūgt pārskatīt ar NVO fonda jautājumiem noteiktos termiņus.

Latvijas Pilsoniskās alianses padomes priekšsēdētājs Uldis Dūmiņš norādīja, ka NVO nevajadzētu uztvert tikai kā palīdzības lūdzējus, norādot, ka jebkurai organizācijai apgūstot NVO fondu līdzekļus, nodokļos tiek papildināts arī Latvijas valsts budžets. U.Dūmiņš uzsvēra, ka ikviens eiro, kas tiek ieguldīts NVO sektorā, atnāk atpakaļ valsts budžetā, tādēļ NVO fonda izveide Latvijā ir jo īpaši prioritāra. L.Straujuma ļoti atzinīgi izteicās par NVO sektoru, norādot, ka sadarbība ar nevalstiskajām organizācijām palīdz valdībai tās izvirzīto uzdevumu pilnveidošanā.

NVO un Ministru kabineta (MK) sadarbības memoranda īstenošanas padomes sēdē klātesošie iepazinās ar deklarācijas par Laimdotas Straujumas vadītā MK iecerēto darbību īstenošanai sagatavoto VRP projektu, kas izstrādāts ministriju, sociālo un sadarbības partneru, NVO un Pārresoru koordinācijas centra (PKC) sadarbībā.

Valdība ir noteikusi trīs prioritātes: tautsaimniecības izaugsme, ģimenes un indivīda dzīves kvalitāte, kā arī valsts drošība. Valdības deklarācijā noteikti 183 uzdevumi, sagatavotajā VRP iekļauti aptuveni 560 pasākumi, un katrs paredz detalizētu rīcību.

Kā tautsaimniecības izaugsmes veicināšanas pasākumi noteikti, piemēram, vidēja termiņa valsts nodokļu politikas izstrāde, klimata pārmaiņu ietekmes samazināšanas plāna un enerģētikas attīstības pamatnostādņu sagatavošana.

Lai uzlabotu ģimenes un indivīda dzīves kvalitāti, Latvijā noteikti virkne konkrētu pasākumu sociālās un ienākumu nevienlīdzības mazināšanai, kā arī veselības nozares pakalpojumu pieejamības veicināšanai. Noteikti Latvijas kultūras jomas ietvaros veicamie pasākumi, t.sk., Latvijas Republikas simtgades svētku programmas izstrāde un XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku nodrošināšana. Tāpat plānota virkne pasākumu demogrāfijas rādītāju valstī uzlabošanai.

Nozīmīgi pasākumi ieplānoti valsts drošības uzlabošanā – tiesiskuma un ārpolitikas stiprināšanu, sabiedrības drošības un aizsardzības sistēmas attīstīšanu.

NVO sektoram īpaši nozīmīgi ir pilsonisko sabiedrību sekmējoši pasākumi, piemēram, VRP iekļauti tādi darbi kā koncepta par NVO fondu izveide, Latvijas NVO fonda ieviešana, likumprojekta par sociālās uzņēmējdarbības tiesisko regulējumu sagatavošana u.c.

Ar VRP noteiktajiem pasākumiem, t.sk. konkrētiem darbības rezultātiem un noteiktajiem izpildes termiņiem, iespējams iepazīties PKC mājaslapā http://ejuz.lv/1n1

Ar Memoranda padomes sēdes materiāliem iespējams iepazīties šeit: http://ejuz.lv/1n6

Diskusijas par Valdības rīcības plānu turpināsies arī šodien, kad Ministru prezidente tiksies ar sociālajiem un sadarbības partneriem, savukārt VRP MK sēdē provizoriski plānots apstiprināt 3.februārī.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties