29. Janvāris 2015 14:42
Jaunumi
Prezidentūra: aktīvi jāievieš terorisma draudu novēršanas pasākumi

Ceturtdien, 29.janvārī, ES Padomes Tieslietu un iekšlietu ministru neformālās sanāksmes (JHA) laikā iekšlietu ministri apsprieda turpmāko ES dalībvalstu rīcību, lai pastiprinātu pasākumus terorisma draudu novēršanas jomā.

“Nesen notikušie teroristu uzbrukumi Francijā, Beļģijā veiktie nepieciešamie pasākumi terorisma draudu novēršanai, kā arī pieaugošie draudi, ko rada ārvalstu kaujinieki, skaidri parāda, ka centieni cīņai ar terorismu ir jāpastiprina nacionālajā un Eiropas Savienības līmenī,” norādīja Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Diskusijas padomes neformālās sanāksmes laikā notika, pamatojoties uz prezidentūras sagatavoto Diskusiju dokumentu, kurš paredz turpmākos soļus Eiropas Savienības rīcībai. Diskusiju dokuments ietver tādus jautājumus kā radikalizācijas novēršana, īpaši internetā un sociālajos medijos, informācijas apmaiņa starp iesaistītajām institūcijām, teroristu ceļojumu maršrutu identifikācija un efektīvas ES pasažieru datu reģistra (PNR) sistēmas nepieciešamība, kā arī nelikumīgas šaujamieroču aprites ierobežošana un izsekojamība. 

“Iekšlietu un tieslietu ministru galvenā prioritāte ir nodrošināt savu valstu iedzīvotāju drošību. Mūsu rīcībai jābūt daļai no kopējās pieejas, ietverot virkni pasākumu dažādās jomās, piemēram, transporta, finanšu un informācijas tehnoloģiju jomās, kā arī sadarbību ar trešajām valstīm,” sacīja R.Kozlovskis.

Ministru vidū notika plašas debates par virkni jautājumu cīņā pret terorismu, un diskusiju rezultātā ministri pieņēma Rīgas Kopīgo paziņojumu par terorisma draudu novēršanu. Ar paziņojuma tekstu iespējams iepazīties šeit.

Prezidentūra nodrošinās, lai neformālās ministru sanāksmes laikā notikušo diskusiju rezultāti, tai skaitā, par citiem pasākumiem, tiktu ņemti vērā ES līmenī atbilstošā veidā un apspriesti ar visām iesaistītajām pusēm. Ministru vidū notikušās diskusijas arī sniegs ieguldījumu valsts un valdību vadītāju sarunās, kas plānotas šā gada 12.februārī.  

Kā ziņots iepriekš, Latvijas prezidentūra ES padomē veica izmaiņas Rīgā plānotās neformālās ES Padomes Tieslietu un iekšlietu ministru sanāksmes darba kārtībā, lai vairāk laika veltītu diskusijām par cīņu pret terorismu. Cīņas pret terorismu tiesiskos aspektus tieslietu ministri apspriedīs ES Padomes Tieslietu un iekšlietu ministru neformālā sanāksmes otrajā dienā.

Diskusiju pamatā, kas norisinājās neformālajā ES Padomes Tieslietu un iekšlietu ministru sanāksmē Rīgā šā gada 29. un 30.janvārī, bija Parīzes deklarācija, kuru ministri pieņēma starptautiskā ministru sanāksmē 2015.gada 11.janvārī Parīzē un kura pēdējo divu nedēļu laikā guvusi plašu dalībvalstu atbalstu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties