3. Februāris 2015 09:27
Jaunumi
1725 zinātniskie sasniegumi virtuālajā izstādē “Publikācijas 2014”

Latvijas Universitātes Bibliotēka piedāvā Latvijas Universitātes (LU) zinātniskās darbības veikumu iepazīt virtuālajā izstādē “Publikācijas 2014”.

LU zinātniskās darbības 2014. gada rezultāti atspoguļoti 1725 publikācijās. LU struktūrvienību vadītāji īpaši izcēluši 121 kā nozīmīgākās, kurām ir pievērsta īpaša uzmanība.

Izstādes veidošanā iesaistījās visi LU struktūrvienību vadītāji un nozīmīgāko publikāciju autori. Rezultātā izstāde ir ieguvusi bagātu saturu: anotācijas, recenzijas, fotogrāfijas un video materiāli palīdz atklāt katras LU struktūrvienības pētnieciskos virzienus un sasniegumus, kā arī dod iespēju ielūkoties pētījumu tapšanas gaitā.

LU intelektuālie sasniegumi, kas atspoguļoti virtuālajā izstādē "Latvijas Universitātes publikācijas 2014" skaidri apliecina, ka LU mērķtiecīgi un droši turpina īstenot savu vīziju - kļūt par vienu no vadošajām zinātnes universitātēm Baltijas reģionā un ieņem atzītu vietu Eiropas universitāšu saimē.

LU virzību uz izcilību apliecina arī 2014.gadā saņemtie universitāšu reitingi: QS World University Rankings reitings, kas uzrāda augstskolas 701.-800. vietu pasaules universitāšu starpā, savukārt reitings QS University Rankings: Emerging Europe and Central Asia 2014/15 norāda, ka LU ir vienīgā Latvijas augstākās izglītības iestāde, kas iekļuvusi 50 labāko universitāšu sarakstā un šobrīd ieņem godpilno 41.vietu.

Virtuālā izstāde “Publikācijas 2014” atspoguļo gan atsevišķu autoru nozīmīgo ieguldījumu pētniecībā, gan LU struktūrvienību zinātniskās darbības virzienus un devumu ne tikai Latvijas zinātnē, bet arī nopietnu pētnieciskās darbības pienesumu Eiropas un pasaules kontekstā.

Iepriekšējo gadu LU intelektuālo sasniegumu virtuālās izstādes

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties