3. Februāris 2015 10:19
Jaunumi
Jāstiprina parlamentāro sekretāru institūts, ceļot tā kapacitāti valsts pārvaldes funkciju īstenošanā

Pēc Ministru prezidentes parlamentārā sekretāra Riharda Kola iniciatīvas 2.februārī tika aizvadīta ministriju parlamentāro sekretāru pirmā sanāksme ar mērķi stiprināt sadarbību starp Ministru kabinetu (MK) un Saeimu.

Lai veicinātu kvalitatīvu ministriju starpinstitucionālo sadarbību un sekmētu Valdības rīcības plānā izvirzīto mērķu sasniegšanu, kā arī īstenotu valsts stratēģijas dokumentos (NAP 2020, Latvija 2030) noteikto un izvirzīto mērķu sasniegšanu, šādas tikšanās turpmāk reizi mēnesī notiks regulāri. 

R.Kols uzskata: “Parlamentāro sekretāru regulāru sanāksmju ieviešana ir svarīga, lai, pirmkārt, stiprinātu parlamentāro sekretāru institūtu. Lai tas savas kompetences ietvaros nodrošina efektīvu valdības un Saeimas sadarbību, sadarbojoties gan starpinstitūciju līmenī, gan ar sociālajiem partneriem. Viens no piemēriem ir Ministru kabineta iesniegto likumprojektu virzība Saeimā. Šobrīd Saeimā tiek izskatīti 119 likumprojekti, no kuriem 48 ir iesniedzis Ministru kabinets. Parlamentāro sekretāru uzdevums ir nodrošināt informācijas apmaiņu, gadījumos, kad ministriju viedokļi ir atšķirīgi par likumprojekta saturu, vēl pirms likumprojekts tiek izskatīts Saeimas komisijas sēdē, tā ievērojami uzlabojot likumprojektu virzību un pieņemšanu.”

Sanāksmē tika arī skatītas tuvākās aktualitātes, kurās savstarpējā ministriju un parlamenta sadarbība ir svarīga. “Latvijas prezidentūra, protams, šobrīd ir svarīgākā aktualitāte, kas parāda, cik būtiska ir ātra un veiksmīga starpinstitūciju darba koordinācija. Parlamentāro sekretāru sanāksmēs kopīgi atskatīsimies uz paveikto un pārrunāsim plānotos darbus. Vienlaikus ir skaidrs, ka šī prakse ir jāpārņem arī attiecībā uz citiem valstiskas nozīmes projektiem, kur iesaistītas ir praktiski visas nozaru ministrijas. Kopīgi ir jāseko līdzi gan Valdības rīcības plāna izpildei, gan arī plašākiem ilgtermiņa valsts plānošanas dokumentiem kā NAP 2020 un Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijai Latvija 2030,” atzīst R.Kols.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties