4. Februāris 2015 09:27
Jaunumi
Latvijas prezidentūra tiekas ar Starptautiskās Krimināltiesas amatpersonām

3.februārī Hāgā Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē ietvaros Padomes Starptautisko publisko tiesību darba grupas (COJUR) un tās apakšgrupas Starptautiskās krimināltiesības jautājumos (COJUR-ICC) vadītāji tikās ar Starptautiskās krimināltiesas prezidentu, tiesnesi Saņ Juņ Songu (Sang-Hyun Song), tiesas prokurori Fatu Bensudu (Fatou Bensouda), sekretariāta vadītāju Hermanu fon Hēbelu (Herman von Hebel) un Cietušo trasta fonda izpilddirektoru Pīteru de Bānu (Pieter de Baan).

Tiesas un Cietušo trasta fonda augstās amatpersonas pateicās ES un īpaši Latvijai par ilggadējo tiesas atbalstu, tajā skaitā Latvijas aktīvo dalību Tiesas dalībvalstu asamblejā Ņujorkā 2014.gada decembrī, Latvijas izteiktajām rekomendācijām Kenijai sadarboties ar Tiesu ANO Cilvēktiesību padomes universālā periodiskā pārskata laikā Ženēvā 2015.gada janvārī, kā arī Latvijas sniegto finansiālo atbalstu Cietušo trasta fondam, un atzinīgi novērtēja bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas darbu Cietušo trasta fonda valdē.

Latvijas amatpersonas informēja par Latvijas prezidentūras Eiropas Savienībā Padomē prioritātēm COJUR un COJUR-ICC darba grupās, vienojās par ciešu sadarbību Latvijas prezidentūras laikā, tajā skaitā saistībā ar Latvijas vēstniecības Nīderlandē un Cietušo trasta fonda organizēto semināru Hāgā, kas notiks 2015.gada 16.martā un kurā galveno uzrunu teiks V.Vīķe-Freiberga.

Starptautiskā krimināltiesa ir pirmā pastāvīgā starptautiskā krimināltiesa, nodibināta ar Romas statūtiem, kas stājās spēkā 2002.gada 1.jūlijā. Tiesa nodibināta, lai tiesātu par vissmagākajiem noziegumiem - genocīdu, noziegumiem pret cilvēci un kara noziegumiem, kas pastrādāti pēc 2002.gada 1.jūlija. Tiesa ir neatkarīga starptautiska organizācija, kas atrodas Hāgā, Nīderlandē. Tajā ietilpst 122 dalībvalstis. Latvija ir tiesas dalībvalsts kopš 2002.gada 1.septembra.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties