3. Marts 2015 11:53
Jaunumi
Latvija pārstāvēta UNESCO konferencē par interneta izmantošanas aspektiem

No 3. līdz 4.martam Parīzē norisinās UNESCO konference "CONNECTing the Dots: Options for Future Action". Konference organizēta, lai diskutētu par UNESCO sagatavoto pētījumu par četriem interneta izmantošanas aspektiem: pieejamību, vārda brīvību, privātumu un ētiku.

3.martā konferences vienā no paneļiem uzstājas Dr. Vaira Vīķe-Freiberga. Savukārt 4.martā Interneta pārvaldības foruma priekšsēdētājs Jānis Kārkliņš vadīs diskusiju par privātumu un ētiku internetā, kā arī būs viens no runātājiem konferences noslēguma plenārsēdē. Konferencē piedalās arī sabiedrības „Tilde” valdes loceklis Andrejs Vasiļjevs, uzstājoties panelī par ētiku internetā.

Interneta pētījuma izstrāde izriet no UNESCO Ģenerālās konferences 2013.gadā pieņemtās rezolūcijas, kurā dalībvalstis uzdeva organizācijai veikt izpēti par aktuālajām tendencēm četros UNESCO mandātam atbilstošos interneta izmantošanas aspektos: pieejamība, vārda brīvība, privātums un ētika. Aptuveni gada laikā pētījums izstrādāts konsultāciju procesa gaitā ar visām iesaistītajām pusēm.

3. un 4.martā notiekošajā konferencē īpaša uzmanība pievērsta pētījuma secinājumiem un ierosinājumiem par tālāko rīcību četros iepriekš minētajos interneta izmantošanas aspektos ar mērķi nostiprināt internetu kā atvērtu, uzticamu un globālu resursu, kas ir vienlīdz pieejams ikvienā pasaules vietā. Konferencē tiks pieņemts noslēguma dokuments. Pētījuma rezultāti tiks iesniegti UNESCO dalībvalstīm Ģenerālās konferences nākamajā sesijā, kas notiks šī gada rudenī.

Konferencē piedalās apmēram 300 dalībnieku, kas pārstāv UNESCO dalībvalstu valdības, pilsonisko sabiedrību, akadēmisko sektoru, privāto sektoru, informācijas tehnoloģiju kopienu, starpvaldību un starptautiskās organizācijas. 

Interneta jautājumi Latvijai ir prioritāri prezidentūras ES Padomē laikā. Redzami un aktīvi piedaloties UNESCO konferencē par interneta pētījumu, Latvija kā prezidējošā valsts ES Padomē dod ieguldījumu digitālās dienas kārtības prioritātes īstenošanā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties