10. Marts 2015 13:34
Jaunumi
Juridiskā komisija virza izskatīšanai Saeimā CVK jauno sastāvu

Saeimas Juridiskā komisija otrdien, 10.martā, nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā lēmuma projektus „Par Centrālās vēlēšanu komisijas locekļu ievēlēšanu” un „Par Arņa Cimdara ievēlēšanu par Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju”.

Ņemot vērā Saeimas frakciju iesniegtos priekšlikumus, deputāti nolēma atkārtotai ievēlēšanai Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja amatā virzīt Arni Cimdaru. Savukārt frakciju izvirzītie CVK locekļu amata kandidāti ir Ritvars Eglājs, Aleksandrs Maļcevs, Inna Laizāne, Kārlis Kamradzis, Sniedze Sproģe, Dzintra Kusiņa un Inga Vanaga. Visiem kandidātiem komisijas sēdē izteikts vienbalsīgs deputātu atbalsts.

Pirms lēmuma pieņemšanas deputāti iztaujāja potenciālos CVK locekļus un priekšsēdētāju par komisijas darba vīziju un būtiskākajiem izaicinājumiem. Kā uzsvēra A.Cimdars, viens no risināmajiem jautājumiem ir nobalsošanas iespēju nodrošināšana tiem pilsoņiem, kuriem ir tikai personas apliecība, bet nav pases. Vēl viens veicamais darbs ir būtiski paplašināt balsošanas iespējas ārvalstīs, norādīja CVK priekšsēdētājs.

Juridiskā komisija nolēma aicināt Saeimu abus lēmuma projektus izskatīt Saeimas 12.marta sēdē.

Likums „Par Centrālo vēlēšanu komisiju” nosaka, ka Saeima ne vēlāk kā sešus mēnešus pēc tās sanākšanas izveido CVK kā pastāvīgi darbojošos valsts institūciju.

Saskaņā ar likumu CVK sastāvā ir deviņi locekļi – priekšsēdētāju un septiņus vēlēšanu komisijas locekļus ievēlē Saeima, bet vienu locekli Augstākā tiesa savā plēnumā no tiesnešu vidus.

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties