11. Marts 2015 12:32
Jaunumi
Augstākās tiesas tiesneši tiekas ar Ženēvas Universitātes profesoru Vinigeru

Latvijas vizītes laikā starptautiski atzītais civiltiesību eksperts, Ženēvas Universitātes profesors Benedikts Vinigers (Benedict Winiger) tikās ar Augstākās tiesas Civillietu departamenta tiesnešiem Edīti Vernušu, Valerijanu Jonikānu un Aigaru Strupišu.

Tikšanās laikā diskusija raisījās par kritērijiem, kā tiek novērtēts morālā kaitējuma atlīdzības apmērs civillietās, par vienveidīgu tiesu praksi šajā jomā, par tiesībām uz morālā kaitējuma kompensāciju, ja zaudējumi tiek nodarīti īpašumam. Profesors atzina, ka kopumā problēmas, kas izriet no deliktu tiesībām, visās Eiropas valstīs ir līdzīgas.

Profesors Vinigers arī dalījās pieredzē par citu valstu tiesu praksi, kā vērtīgu avotu minot apjomīgo pētījumu „Eiropas deliktu tiesību apkopojums” (Digest of European Tort Law, I – 2007, II – 2011), kura līdzautors un darba grupas vadītājs viņš ir. Kā eksperts un līdzautors no Latvijas šī apkopojuma sagatavošanā piedalījās bijušais Augstākās tiesas tiesnesis profesors Kalvis Torgāns, kurš arī bija organizējis šo profesora Vinigera tikšanos ar Augstākās tiesas kolēģiem.    

Apmeklējot Augstākās tiesas muzeju, profesors Vinigers guva ieskatu arī Latvijas tiesu vēsturē.

Profesora Benedikta Vinigera vizīte Latvijā organizēta Latvijas un Šveices sadarbības programmas grantu shēmas „Šveices pētnieku aktivitātes Latvijā" ietvaros. Šī projekta ietvaros profesors uzstāsies ar divām vieslekcijām par Eiropas deliktu tiesībām – 12.martā Latvijas Universitātē, 13.martā – Rīgas Juridiskajā augstskolā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties