18. Marts 2015 11:20
Jaunumi
Rīgu apmeklē Eiropas Parlamenta Konstitucionālo lietu komitejas delegācija

No 18. līdz 20.martam Rīgā vizītē uzturas Eiropas Parlamenta Konstitucionālo lietu komitejas (AFCO) delegācija, kuru vada priekšsēdētāja Danuta Hibnere (Danuta Hübner). AFCO pārstāvji Rīgā ierodas, lai tiktos ar Latvijas kā prezidējošās valsts ES Padomē amatpersonām.

Delegācijai paredzēta tikšanās arī Ārlietu ministrijā, lai pārrunātu iespējas veicināt iedzīvotāju izpratni par Eiropas Savienību un pilnveidot ES efektīvāku funkcionēšanu nākotnē.

Vizītes laikā notiks arī tikšanās ar Satversmes tiesas priekšsēdētāju Andri Laviņu un diskusija ar Rīgas Juridiskās augstskolas studentiem un mācībspēkiem. Tāpat AFCO pārstāvji tiksies ar Saeimas Eiropas lietu un Juridisko komisiju, kā arī apmeklēs bijušo VDK ēku jeb Stūra māju. Savukārt vizītes noslēgumā delegācija tiksies ar nevalstiskajām organizācijām „PROVIDUS” un „Eiropas Kustība Latvijā”, lai diskutētu par sabiedrības attieksmi pret Eiropas Savienību. Plānotas arī tikšanās ar Latvijas nacionālo minoritāšu pārstāvjiem.

AFCO galvenokārt ir atbildīga par Eiropas Savienības integrācijas tālāko attīstību un institūciju savstarpēju sadarbību.

D.Hibnere laikā no 2004. līdz 2009.gadam bijusi Eiropas Komisijas reģionālās politikas komisāre.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties